Més de 200 comerços participen en “Òpera al Comerç” amb 630 hores de recitals a l’interior de les botigues : Servei de Premsa

Més de 200 comerços participen en “Òpera al Comerç” amb 630 hores de recitals a l’interior de les botigues

02/05/2018

El programa comença aquest divendres, 4 de maig, a les botigues de l’Eix Comercial Sagrada Família

Els cantants repetiran la seva ària d’òpera cada quinze minuts al comerç on estiguin ubicats , facilitant, el passeig de botiga a botiga, a tots aquells que vulguin escoltar les diferents peces del programa

Òpera al Comerç és una activitat de l’Any del Comerç i la Cultura, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Barcelona Comerç

Des del 4 de maig i fins el 15 de novembre, més de 200 comerços de Barcelona protagonitzaran una iniciativa inèdita fins ara a la ciutat. En el marc del programa “Òpera al Comerç” les botigues de proximitat dels Eixos Comercials de Fundació Barcelona Comerç acolliran fins a 1.890 actuacions de cantants d’òpera que interpretaran àries i cançons napolitanes, relacionant cada peça lírica amb l’activitat del comerç que acull l’actuació. La iniciativa es duu a terme en el marc de l’Any del Comerç i la Cultura organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i la mateixa Fundació.

“Òpera al comerç” vol apropar a tota la ciutadania aquest gènere líric sovint desconegut pel gran públic, a més de reforçar el caràcter d’espai d’interrelació ciutadana que representa el comerç de proximitat a Barcelona.

Així, del 4 de maig i fins al 15 de novembre, cada divendres de 17,30 a 20,30, les botigues dels eixos comercials de Barcelona Comerç acolliran l’actuació de cantants d’òpera que interpretaran diverses àries i cançons napolitanes, relacionant cada peça lírica amb l’activitat del comerç que acull l’actuació.

En total, es podran sentir cada divendres deu cançons diferents a deu botigues de l’eix comercial protagonista aquell dia, creant una ruta lírica que els clients podran seguir. Totes les actuacions començaran de forma simultània a les 17.30h i es repetiran cada 15 minuts fins a les 20.30h, facilitant, així, el passeig de botiga a botiga, a tots aquells que vulguin escoltar les diferents peces.

Per aquesta activitat, Barcelona Comerç compta amb la col·laboració d’Òpera Jove de Catalunya, entitat integrada per persones vinculades al món de la lírica des de molts àmbits diversos i que treballa en la difusió de l’Òpera a casa nostra, potenciant, de forma destacada, el nou talent líric català.

Entre els cantants participants al programa “Òpera al Comerç” cal destacar, el contratenor Sergio Monsalve, la mezzosoprano Andrea Orjuela, la soprano Charo Tris, Fernando Álvarez i Toni Galera, al costat de noves veus i estudiants del Conservatori del Liceu i de l’ESMUC, com el colombià César Cortés, recent Premi de la Lírica al Reial Cercle Artístic.

El tret de sortida del programa Òpera al Comerç serà aquest divendres, 4 de maig a l’Eix Comercial Sagrada Família.

 

PROGRAMA 4 DE MAIG – Eix Sagrada Família

ÀRIES

Cançó a la lluna (Rusalka de Antonin Dvorjak)
Ària de les joies (Faust de Charles Gounod)
Casta Diva (Norma de Vincenzo Bellini)
Tu che di gel sei cinta (Turandot de Giacomo Puccini)
O sole mio (Cançó Napolitana de Giovanni Capurro)
Lascia ch’io pianga (Rinaldo de Georg Friedrich Händel)
Havanera (Carmen de Georges Bizet)
Lamento di Federico (L’Arlesiana de Georges Bizet)
Quando m’en vó (La Bohème de Giacomo Puccini)
Aria del Catàleg (Don Giovanni de Wolfgang A. Mozart)

 

CALENDARI ÒPERA AL COMERÇ

4 de Maig: Eix Comercial Sagrada Família
11 de Maig: Eix Comercial Poble Sec
18 de Maig: Eix Comercial Raval
25 de Maig: Eix Comercial Sarrià
1 de Juny: Eix Comercial Sant Martí
8 de Juny: Eix Comercial Clot
15 de Juny: Eix Comercial Nou Eixample
21 de Juny: Eix Comercial Cor Eixample
22 de Juny: Eix Comercial Sant Andreu
29 de Juny: Eix Comercial La Marina
6 de Juliol: Eix Comercial Cor d’Horta
13 de Juliol: Eix Comercial Maragall
21 de Set.: Eix Comercial Poble Nou
28 de Set.: Eix Comercial Sant Antoni Comerç
5 d’Octubre: Eix Comercial Creu Coberta
19 d’Octubre: Eix Comercial Sants-Les Corts
26 d’Octubre: Eix Comercial Barnavasi
2 de Nov.: Eix Comercial Gran de Gràcia
9 de Nov.: Eix Comercial Sants Establiments Units
16 de Nov.: Eix Comercial Nou Barris

*1 Eix Comercial pendent de confirmació dataCompartiu aquest contingut