L’Ajuntament sorteja els 15 pisos dels afectats de la Nova Fase 1 de la Colònia Castells : Servei de Premsa

L’Ajuntament sorteja els 15 pisos dels afectats de la Nova Fase 1 de la Colònia Castells

16/05/2018

L’aixecament de la mesura cautelar que va obligar a suspendre el sorteig al mes de gener permet a l’Ajuntament de Barcelona continuar avançant en la transformació urbanística acordada amb els veïns

El Jutjat número 15 de Barcelona ha deixat sense efecte la suspensió del sorteig d’habitatges per a les famílies afectades del passatge Piera, de l’àmbit de la Colònia Castells, mesura cautelar que es va prendre al mes de gener a partir d’un recurs interposat per una afectada sense dret a reallotjament. L’Ajuntament, entenent que aquesta afectada no té dret a un habitatge perquè en el moment de l’aprovació definitiva del planejament no estava empadronada a l’habitatge afectat per la transformació urbanística, va al·legar contra aquesta decisió perquè suposava un greuge per a totes les altres famílies que si que tenen dret al reallotjament i que des de fa anys estan esperant poder traslladar-se als nous habitatges.

Així doncs, l’Ajuntament ha portat a terme el sorteig dels habitatges de les famílies afectades amb dret al reallotjament del passatge Piera i del carrer Taquígraf Serra, i que es traslladaran en les properes setmanes al nou edifici propietat de l’Ajuntament del carrer Entença. En les bases del sorteig, finalment, i atenent a la cautelar del jutge, s’ha inclòs de manera provisional la família demandant, que no ocuparà el pis a la finca fins que es resolgui el cas amb una sentència ferma.

Amb aquest acte s’avança un pas més en el projecte de transformació de Colònia Castells, que a principis d’aquest mandat el govern municipal va decidir desencallar. Ho va aconseguir obrint un ampli debat al barri i entre les famílies afectades sobre com continuar el projecte. Un debat que va anar precedit d’una profunda revisió i una diagnosi del projecte impulsades des de la Regidoria del Districte de les Corts, des de l’àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, i des de la Regidoria d’Habitatge. El debat va portar el consens i es va materialitzar en tot un seguit d’acords, entre els quals destaca el canvi de l’ordre de desenvolupament de les fases que hi havia previstes anteriorment.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Barcelona treballa ja en la preparació i en la gestió de les següents etapes acordades per desenvolupar el planejament de Colònia Castells. En concret, en aquesta fase ja s’ha aconseguit el sòl per desenvolupar la gran zona verda i pública que li pertoca a aquesta zona. Des de fa uns mesos s’estan treballant en els criteris que cal tenir en compte per licitar el projecte a través del procés participatiu “Tria el verd de la Colònia”:

https://www.decidim.barcelona/processes/colonia-castellsCompartiu aquest contingut