Arrenca la campanya d’ajuts a persones que es fan autònomes després d’una situació d’atur : Servei de Premsa

Arrenca la campanya d’ajuts a persones que es fan autònomes després d’una situació d’atur

24/05/2018

Barcelona Activa destina 2 milions d’euros en una nova convocatòria de subvencions per a professionals que s’hagin fet autònoms

Amb aquesta línia d’ajuts, que es podrà sol·licitar des del 28 de maig fins al 30 de juny, es preveu subvencionar un miler de persones emprenedores o sòcies de cooperatives de treball

L’ajut es calcularà segons l’edat i les despeses justificades, i les persones que se’n beneficiïn s’estalviaran fins a 4.000 euros el primer any

En l’anterior edició es van rebre més de 2.000 sol·licituds, de les quals se’n van aprovar 1.431 expedients

Des de dilluns 28 de maig, fins el proper 30 de juny, Barcelona Activa obre la campanya d’ajuts a persones que s’hagin fet autònomes i estiguessin prèviament en situació d’atur. En total, es destinaran 2 milions d’euros al programa Llança’t, que pretén alleugerir les despeses que aquest col·lectiu ha d’assumir durant el primer any d’activitat, com ara les quotes de la Seguretat Social, tributs i taxes, el lloguer dels despatxos de treball o serveis prestats per tercers, entre d’altres.

 

 

Després de la reunió que l’alcaldessa, Ada Colau, ha mantingut amb representants de col·lectius i associacions de persones autònomes, el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha destacat la voluntat del govern municipal de consolidar la nova línia d’ajuts i d’acompanyament a un col·lectiu que tradicionalment s’ha sentit menystingut. “No estan sols. Estem al seu costat. Volem que aquesta línia d’ajuts i el paquet específic d’acompanyament i assessorament a col·lectiu de persones autònomes sigui una política irreversible de la ciutat, més enllà de debats partidistes”, ha assegurat.

Aquesta és una nova convocatòria del programa de suport a persones autònomes i sòcies de cooperatives que promou l’autoocupació, la creació de noves activitats econòmiques i l’enriquiment del teixit empresarial a Barcelona, alhora que disminueix el nombre de persones aturades a la ciutat.

Segons estableix el programa Llança’t, les subvencions es poden sol·licitar sempre que la data d’alta d’autònom hagi estat a partir del dia 1 de desembre de 2016. Els expedients acceptats obtindran una cobertura de les despeses relatives al seu primer any d’activitat, amb la qual cosa es podran estalviar, en alguns dels casos, tenint en compte l’edat o els costos durant el temps treballat, fins a 4.000 euros. Les persones interessades s’hauran d’adreçar al portal del tràmits de l’Ajuntament amb Certificat Digital, l’òrgan encarregat de rebre aquestes propostes.

 

Barcelona Activa ofereix una àmplia cartera de serveis a persones autònomes

En qüestió de finançament, a més a més, hi ha un pla específic de Barcelona Activa per a persones autònomes. Aquest programa compta amb mesures per activar nous negocis i reforçar projectes empresarials. Segons les necessitats de cada professional, s’inclou un servei d’assessorament, tràmits i llicències municipals, itineraris d’acompanyament personalitzats, amb tallers pràctics, així com programes de suport i mentoring per millorar la seva situació competitiva dins el mercat. També poden trobar suport en transmissió empresarial i cercar professionals per cobrir les necessitats de personal, entre d’altres. Mitjançant l’Oficina d’Atenció a Empreses, més de 3.000 persones autònomes van ser ateses l’any 2017.

L’atur a Barcelona ha disminuït de forma constant en els últims cinc anys

Des de l’agència de desenvolupament econòmic i local, Barcelona Activa, es vol que aquesta línia d’ajudes incideixin en la reducció de les taxes d’atur, que la ciutat ha vist decréixer de manera constant des de fa cinc anys, i ajudi a incentivar noves xarxes d’emprenedoria i de talent.


http://ajuntament.barcelona.cat/barcelonaeconomia/ca/mercat-de-treball/atur/evolucio-de-latur-registrat
La mateixa iniciativa va rebre, a la seva primera edició fa dos anys, més de 2.000 sol·licituds, que van superar la previsió inicial. D’aquestes, es va aprovar 1.431 expedients i es va atorgar, de mitjana, un ajut per valor de 2.150 euros a professional autònom.

Pel que fa al perfil de les persones que van demanar la subvenció, el 51% eren majors de 40 anys i, aproximadament el 13% eren joves de menys de 30. I, en relació a l’activitat econòmics dels projectes promoguts, gairebé una quarta part són de l’àmbit de serveis a les Empreses, seguit pel Comerç, Serveis a les persones i Producció Creativa. Segons ubicació, les persones donades d’alta com a autònomes empadronades a l’Eixample (17%) són les que es van acollir amb major proporció a la subvenció. Mentre que les persones residents als districtes de Sant Martí (14,4%) i d’Horta-Guinardó (12%) van representar prop d’una quarta part del total de sol·licitants.

Adjunt trobareu més informació sobre el treball autònom a Barcelona:

– Informe de conjuntura econòmica de Barcelona: Indicadors del teixit empresarial, l’activitat emprenedora i el treball autònom a Barcelona el 2017

– Informe d’activitat de la Direcció Executiva d’Emprenedoria, Empresa i innovació de Barcelona ActivaCompartiu aquest contingut