Barcelona actualitza el reglament d’honors per a l’atorgament de distincions a la Guàrdia Urbana i Bombers : Servei de Premsa

Barcelona actualitza el reglament d’honors per a l’atorgament de distincions a la Guàrdia Urbana i Bombers

25/05/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Modernitza el reglament vigent, que data de 1976, per adaptar-se al nou context reglamentari i a les necessitats pròpies dels cossos

El plenari del consell municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui, amb el vot a favor del grup del govern i ERC, i les abstencions del grup municipal de Pdcat, PSC, CUP-Capgirem Barcelona i el regidor no adscrit, el nou reglament d’honors i recompenses de la Guàrdia Urbana i del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) per actualitzar el vigent, que data de 1976, i adaptar-lo al nou context legislatiu i dels cossos d’ambdós serveis.

El Pla Director de la Guàrdia Urbana, aprovat aquest mandat, ja preveia que es fes aquesta actualització. De fet, el procés per a la seva modificació va iniciar-se al setembre de 2017. Durant la presentació de la proposta de nou reglament a la comissió de Presidència, el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, ha destacat la modificació de nombroses qüestions de forma, de procediment i de fons. Un d’ells, per exemple, és l’adaptació del reglament a la nova normativa en l’àmbit de la policia i de la seguretat, en particular a les lleis 16/1991 de policies locals; 4/2003 del sistema de seguretat, i 5/1994 de regulació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i de salvament de Catalunya.

Així mateix, la reforma recull l’evolució dels paràmetres de valoració ciutadana respecte dels serveis públics i la necessària adequació del marc dels mèrits reconeguts. D’aquesta manera, es dota de major claredat els motius dels diferents tipus d’honors i distincions, en totes les categories.

El nou reglament també servirà per augmentar la transparència i participació en l’avaluació dels mèrits dels agents, així com regular de forma més clara la revocació dels mèrits i el procediment, entre d’altres millores.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/