Barcelona inaugura una exposició temporal sobre els tres edificis APROP que s’aixecaran a la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona inaugura una exposició temporal sobre els tres edificis APROP que s’aixecaran a la ciutat

08/06/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La mostra permetrà a la ciutadania conèixer aquest nou mètode constructiu, més ràpid, de qualitat, sostenible i dissenyat per combatre l’exclusió residencial

Els primers tres edificis APROP, que es construiran al Gòtic Sud, El Parc i la Llacuna del Poblenou i la Bordeta seran una realitat durant el 2019

L’Ajuntament de Barcelona ha inaugurat aquest dissabte una exposició temporal sobre els Allotjaments de PROximitat Provisionals (APROP), el nou mètode constructiu que es posarà en marxa per primera vegada a la ciutat durant el 2019. Els tres edificis que s’aixecaran volen ser un element més en la lluita decidida que lliura el Govern Municipal per garantir el màxim possible el dret a l’habitatge a la ciutat i, per aquesta raó, els APROP s’han dissenyat amb la voluntat d’ampliar el parc públic d’habitatge de la manera més ràpida possible i fer front a l’expulsió de veïnat dels barris. A més a més, ho farà incorporant les últimes innovacions tecnològiques disponibles, amb diàleg amb entitats, veïns i veïnes i altres agents de la ciutat, i també amb la màxima sostenibilitat i qualitat necessàries.

 

 






 

L’exposició temporal, que s’ubicarà entre els carrers Badajoz i Àvila, al costat del Disseny Hub Barcelona que hi ha la plaça de les Glòries, podrà visitar-se fins al proper 29 de juliol i hi inclourà dos allotjaments d’aquest tipus, un d’un sol dormitori i un altre amb dos dormitoris. Els horaris de visita de l’exposició seran de 16.00 a 20.00 hores els dimecres i els dijous, mentre que el divendres, dissabtes i diumenges podrà visitar-se ininterrompudament entre les 10.00 i les 20.00 hores. Aquest serà l’horari que es mantindrà també durant la primera setmana, que coincideix amb els esdeveniments programats per la Barcelona Design Week L’objectiu de l’exposició és oferir informació sobre les característiques i motivacions de l’APROP, però també es programaran activitats més àmplies al voltant de l’habitatge i la necessitat de garantir aquest dret. Per exemple, el proper 13 de juny està previst allà mateix un diàleg públic entre el regidor d’Habitatge de Barcelona, Josep Maria Montaner, i l’exrelator especial d’Habitatge de l’ONU, Miloon Kothari. A més a més, també s’organitzarà un cicle de cinema amb pel·lícules i documentals sobre aquest tema que s’iniciarà el 21 de juny amb la projecció de I, Daniel Blake i que se celebrarà tots els dijous fins al 26 de juliol, data en què s’estrenarà a Barcelona el documental El Umbral.

Tal com ja va anunciar l’Ajuntament, els tres primers solars que acolliran edificis de l’APROP s’ubicaran al Gòtic Sud, la Bordeta i El Parc i la Llacuna del Poblenou. En total sumaran 94 allotjaments (23 d’un dormitori i 71 de dos dormitoris) amb capacitat per a unes 250 persones. El projecte s’inspira en solucions similars que ja s’han posat en marxa amb èxit a d’altres ciutats europees com Àmsterdam o Copenhaguen i, tot i que en un primer moment es tracta d’una prova pilot, la voluntat de l’Ajuntament és que mica en mica s’estengui al conjunt de la ciutat. Els tres edificis incorporaran equipaments comunitaris a la planta baixa que acolliran activitats obertes al barri, a banda d’horts urbans o cobertes verdes a la part superior i les mesures d’accessibilitat necessàries.

Cal recordar que les construccions de l’APROP en cap cas substituiran d’altres promocions o projectes dissenyats en el marc del Pla pel Dret a l’Habitatge de Barcelona. Aquest pla és el més ambiciós engegat mai a la ciutat i en aquests moments té en marxa 66 promocions d’habitatges que sumen més de 4.500 llars. De fet, durant aquest mandat la inversió municipal en aquesta matèria s’ha multiplicat per quatre, es compraran un total de 750 habitatges, el pressupost destinat a rehabilitació ha passat de 4 a 25 milions d’euros i s’han doblat els ajuts destinats a pagar lloguers.

 


Recreació virtual de l’APROP que s’instal·larà al carrer Bolívia 33-41 interior





Paraules clau

habitatge/ Sant Martí/