Laia Ortiz participa a Berlín a la conferència anual de FEANTSA : Servei de Premsa

Laia Ortiz participa a Berlín a la conferència anual de FEANTSA

14/06/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Divendres 15 de juny, a les 9.30 hores (Berlin. Hotel City West. Rohrdamm 80) la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, participa a la conferència anual de la Federació Europea d’Organitzacions Nacionals Treballant el Sensellarisme (FEANTSA). Ortiz parlarà a la sessió ‘2030 – The Next Milestone’, en què es tractaran els reptes de futur de la lluita contra aquest fenomen, on insistirà en la necessitat que la Unió Europea i els estats legislin per garantir el dret a l’habitatge.

FEANTSA és l’única ONG a nivell europeu que es dedica exclusivament a la lluita contra el sensellarisme. Fundada l’any 1989, reuneix serveis sense ànim de lucre que donen suport a persones sense llar i aglutina més de 130 organitzacions de 30 països diferents. La conferència d’enguany se centrarà en la creixent dificultat d’accés a l’habitatge que estan patint la ciutadania europea i servirà per compartir estratègies i dades sobre una problemàtica a l’alça en el conjunt del continent.

Laia Ortiz aprofitarà la cita per insistir en la idea que només la coresponsabilitat del conjunt d’administracions permetrà solucionar el fenomen del sensellarisme, perquè tot i que el món local es troba en la primera línia d’atenció assistint a les persones afectades, a la pràctica no disposa de les competències que generen aquesta situació, com són la regulació laboral o de l’habitatge. En aquest sentit, la tinenta d’alcaldia recordarà, tal com ha fet durant els dos últims anys com a presidenta del Fòrum Social de la Xarxa Eurocities, que la manca d’accés a l’habitatge és la principal causa que genera pobresa i exclusió social. Per aquesta raó, posar fi a les polítiques d’austeritat impulsades per la Unió Europea durant els últims anys i limitar l’avarícia del mercat són dues necessitats urgents. Ortiz subratllarà durant la cimera que acabar amb el sensellarisme és possible, però no ho serà mai des de la ciutat en solitari, i per això interpel·larà directament la UE i els estats a legislar per garantir el dret a l’habitatge i dotar aquestes polítiques dels recursos suficients per aconseguir-ho.





Paraules clau

Drets Socials/