Quatre detinguts en un operatiu conjunt de Guàrdia Urbana i Mossos contra la venda de droga en 3 pisos del Raval : Servei de Premsa

Quatre detinguts en un operatiu conjunt de Guàrdia Urbana i Mossos contra la venda de droga en 3 pisos del Raval

13/07/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Ahir al vespre es va detenir 13 persones que es dedicaven a oferir el consum de drogues en clubs cannàbics a les Rambles

Agents de la Guàrdia Urbana i de Mossos d’Esquadra han efectuat, aquest matí, un operatiu conjunt al Raval que ha consistit en l’entrada a 3 pisos –un local en uns baixos, i dos pisos — on presumptament s’hi efectuava venda de droga. L’actuació, autoritzada pel jutjat, ha començat a les 8 hores i ha finalitzat amb quatre detinguts per un delicte contra la salut pública.

 

 

En l’operatiu s’hi ha intervingut diferents quantitats de cocaïna, heroïna, amfetamines, estris de manipulació de substàncies estupefaents i uns 8.500 euros en efectiu. També s’ha intervingut una arma d’aire comprimit.

Aquestes actuacions policials que s’estan duent a terme al barri del Raval són fruit del treball conjunt d’ambdós cossos policials, que se sumen a un seguit d’actuacions impulsades per l’Ajuntament de Barcelona a través del districte de Ciutat Vella en el marc del Pla de Xoc, que contempla diferents accions relatives a la seguretat, l’habitatge, la salut i el treball amb el veïnat i que impliquen totes

Acció contra ‘punters’

Un operatiu conjunt del Grup de Delinqüència Urbana de la Guàrdia Urbana i de Mossos d’Esquadra ha acabat, aquesta tarda, amb 13 persones detingudes a les Rambles per captar clients per a quatre clubs cannàbics situats a Ciutat Vella –dos al barri del Raval i dos al Gòtic–.

Als tretze detinguts, tots homes, se’ls imputa un delicte contra la salut pública per afavorir el consum de drogues. L’acció s’emmarca en la lluita contra l’activitat de captació de clients –els anomenants ‘punters’— que duen a terme aquestes persones als entorns de les Rambles, i que acostumen a ser les encarregades de captar clients i conduir-los fins als clubs.

Associacions cannàbiques, subjectes a regulació

Aquesta actuació coincideix amb la tasca d’inspecció que està duent a terme el districte de Ciutat Vella de les associacions cannàbiques que actuen sense llicència al territori. Aquesta feina ha portat a actuar sobre 61 establiments relacionats amb l’activitat d’associació cannàbica sense autorització municipal. Les actuacions han resultat amb el tancament de 46 d’aquests espais mitjançant precinte del local, ja sigui judicialment o administrativa, o l’actuació municipal ha portat al cessament voluntari de l’activitat per part dels promotors de la mateixa.

A més, en altres 7 casos s’està en procés de precinte de l’espai o de comprovació de l’activitat. Finalment, hi ha 8 establiments que estan sent fruit de seguiment per part de la Guàrdia Urbana i en els que, fins al moment, no s’han detectat indicis d’activitat il•legal.

Al maig de 2016 es va aprovar definitivament pla especial urbanístic per regular les associacions cannàbiques, que estableix una sèrie de requisits de distància, superfície, ubicació i criteris tècnics per a les associacions. Aquesta és una eina al servei de les polítiques de salut que permet abordar el fenomen i regular-lo, també des de la perspectiva urbanística.

L’objectiu del pla és compatibilitzar el dret d’associació de les persones consumidores de cànnabis amb l’exercici d’altres drets fonamentals com són la protecció de la salut, la convivència i el gaudi d’un medi ambient adequat.

Ciutat Vella compta amb un total de 34 establiments que tenen llicència per exercir aquesta activitat. En aquests casos, s’ha dut a terme la tasca inspectora i de seguiment necessària per garantir que l’espai s’adequa al que marca la normativa actual.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/