Sara Berbel, nova presidenta de la Fundació BCN Formació Professional : Servei de Premsa

Sara Berbel, nova presidenta de la Fundació BCN Formació Professional

17/07/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Fundació BCN Formació Professional té com a missió potenciar una formació professional adequada i compatible amb les necessitats del sistema productiu i facilitar la transició al món del treball i a la plena integració dels estudiants.

Sara Berbel ha estat nomenada presidenta de la Fundació BCN Formació Professional, en la qual participen representants de l’administració, centres de formació i del teixit empresarial amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament socioeconòmic de la ciutat, fomentant així la relació entre la formació professional i l’entorn productiu. Berbel ha estat escollida tenint en compte la seva llarga trajectòria professional en relació amb el sector productiu i empresarial del país, i en les administracions públiques. La nova presidenta de la Fundació és actualment la directora general de Barcelona Activa.

La Fundació BCN Formació Professional és una organització de naturalesa privada impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, amb finalitat de servei social i sense ànim de lucre. Té com a missió potenciar una formació professional adequada i compatible amb les necessitats del sistema productiu i facilitar la transició al món del treball i a la plena integració dels estudiants.

Trajectòria professional de Sara Berbel
Sara Berbel Sánchez és Doctora en Psicologia Social. Actualment és Directora General de Barcelona Activa i Gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Barcelona.

Ha estat Directora General d’Igualtat d’Oportunitats en el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Presidenta de l’Institut Català de les Dones i Coordinadora de polítiques d’Igualtat, de promoció econòmica i d’economia social a l’Ajuntament de Barcelona. En 2015 va fundar Empowerment Hub, un projecte per a l’apoderament personal, professional i social.

Va rebre el Premi Aspasia en defensa de l’equitat de gènere en març de 2014, atorgat per la xarxa de Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) i l’Observatori del Tercer Sector. Invitada pel Department of State dels Estats Units de Amèrica, ha participat com a experta en lideratge de gènere en l’International Visitor Leadership Program “Women in Leadership: Advancing Women, Advancing Humanity”, juntament amb 11 representants europeus de diferents països en 2012.

Entre les seves publicacions cal destacar obres com El cuerpo silenciado y Sin cadenas, Nuevas formas de libertad en el siglo XXI; al costat dels seus llibres més recents Directivas y empresarias. Mujeres rompiendo el techo de cristal i Ideas que cambian el mundo.





Paraules clau

ocupació/