El nou conveni dels treballadors de l’Ajuntament permet millorar la conciliació familiar i recuperar poder adquisitiu : Servei de Premsa

El nou conveni dels treballadors de l’Ajuntament permet millorar la conciliació familiar i recuperar poder adquisitiu

19/07/2018

L’acord entre l’Ajuntament de Barcelona i els tres sindicats amb representació a la mesa de negociació, CCOO, UGT i SAPOL, inclou mesures de conciliació familiar amb més flexibilitat horària, ampliació de la baixa de paternitat i reducció de jornada per la cura de familiars amb dependència.

El nou conveni també preveu una millora de les retribucions de tres punts anuals fins al 2020 que permet als treballadors municipals recuperar el poder adquisitiu perdut durant els anys de crisi.

L’Ajuntament de Barcelona ha signat el nou conveni col·lectiu per als treballadors i treballadores municipals amb els sindicats que han participat a la mesa general de negociació, CCOO, UGT i SAPOL. Aquest nou marc de les condicions de treball potencia la flexibilitat horària i les mesures de conciliació familiar.

Algunes de les novetats que preveu són:

Pel que fa al personal de la Guàrdia Urbana i de Bombers, el nou conveni marca una reducció de la jornada al voltant del 3% en el cas de Guàrdia Urbana i del 5% en el de Bombers.

Pel que fa a les retribucions del personal municipal, el nou conveni suposa una millora de 3 punts anuals fins al 2020. Tot plegat és una millora que permet recuperar el poder adquisitiu congelat durant els anys de crisi.

L’alcaldessa, Ada Colau, que ha participat a l’acte de presentació del conveni juntament amb els sindicats, ha remarcat que no es tractava “només de tancar un acord salarial sinó que la conciliació havia de tenir molt pes. Una ciutat que posa les cures al centre ha d’avançar amb mesures de flexibilitat i conciliació per a les famílies”. Tant Colau com el regidor de Presidència, Eloi Badia, han agraït els esforços que han fet totes les parts. Badia ha afegit que aquest conveni és “un gran acord que ens permet donar el millor servei públic als veïns i les veïnes”.

 Compartiu aquest contingut