El Mercat de Lesseps tancarà el 30 de juliol al 20 d’agost per millorar l’accessibilitat : Servei de Premsa

El Mercat de Lesseps tancarà el 30 de juliol al 20 d’agost per millorar l’accessibilitat

27/07/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Es substituiran les dues escales mecàniques existents fins ara per dos ascensors i s’esponjaran els espais a les dues plantes

El Mercat del Carmel farà la reordenació comercial d’algunes parades de cara a un futur esponjament de la zona central del mercat i d’un nou espai de brossa per a l’equipament, però no tancarà al públic

El Mercat de Lesseps tancarà del 30 de juliol al 20 d’agost per millorar l’accessibilitat de l’equipament i la comunicació entre les dues plantes. Així, es substituiran les dues escales mecàniques existents fins ara per dos ascensors amb capacitat per a 10 persones cada un, i s’hi construirà una escala metàl·lica al voltant del calaix dels ascensors. El pressupost d’execució per a aquesta actuació és de 369.583,30 euros.

Durant aquestes setmanes també es durà a terme la reordenació i concentració de parades per tal d’esponjar els espais i millorar l’atractivitat de les parades.

En les darreres dues dècades s’han fet petites intervencions de reordenació comercial, però han estat insuficients per a adequar l’oferta a la demanda real dels veïns i veïnes de la zona. Amb l’actual intervenció, es pretén reposicionar el Mercat en el seu entorn comercial i introduir millores en el seu funcionament.

El fet que els ascensors permetin ocupar menys espai en planta que les actuals escales mecàniques permetrà aconseguir més superfície útil en la planta primera. De la seva banda, a la planta baixa s’enderrocarà per complert una parada en desús que queda sota l’escala de pujada a planta primera, per tal d’aconseguir deixar un espai el més obert possible visualment.

 

 

El Mercat de Lesseps es va inaugurar l’any 1974 i es va remodelar molt parcialment a començaments de la dècada de 2000. Es van millorar els serveis, es van instal•lar escales mecàniques i es va fer una primera millora dels accessos. Actualment, té una superfície de poc més de 300 m2 i compta amb 30 establiments amb un mix molt diversificat de productes alimentaris, més un autoservei, i una botiga exterior de producte no alimentari.

 

Mercat del Carmel

D’altra banda, el Mercat del Carmel procedirà a fer durant aquest mes d’agost el trasllat i reordenació comercial d’algunes parades de cara a possibilitar en un futur, l’esponjament de la zona central del mercat i un nou espai de brossa per a l’equipament. L’equipament, però, no tancarà al públic mentre durin els treballs de reordenació.





Paraules clau

mercats/