Barcelona Activa tanca un acord amb la ciutat de Fukuoka per potenciar la internacionalització de les empreses : Servei de Premsa

Barcelona Activa tanca un acord amb la ciutat de Fukuoka per potenciar la internacionalització de les empreses

14/09/2018

S’ha fet efectiu avui, amb la signatura de la directora general de Barcelona Activa i el governador de la ciutat japonesa

L’empresa Mitiga Solutions, de la mà de Barcelona Activa, participarà en una competició entre startups

Fukuoka és la ciutat amb més startups del Japó, que ofereix un ecosistema que facilita el llançament d’startups i establiments de nous negocis

La directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel, i el governador de la ciutat japonesa de Fukuoka, Soichiro Takashima, han signat avui un acord de col·laboració que permetrà facilitar l’aterratge empresarial i l’intercanvi d’startups entre les dues ciutats. Aquest nou pacte, se suma als altres que Barcelona ja té amb el país nipó, com el recent acord anunciat amb Kyoto, també per potenciar la internacionalització de les empreses.

Un equip de l’agència de desenvolupament local i econòmic de Barcelona s’ha desplaçat al nord de l’illa de Kyushu, on és Fukuoka, tant per tancar aquest acord com per participar d’unes jornades d’emprenedoria, a on hi haurà diferents taules rodones i es debatrà sobre les noves tendències del mercat. A més a més, Barcelona Activa hi ha anat amb una startup catalana, Mitiga Solucions, per participar en una de les competicions dins de l’esdeveniment al Japó. Al febrer de 2018, l’empresa havia guanyat diferents guardons, entre ells, el Premi del Programa de Preacceleració de Barcelona Activa.

Mitiga Solutions és una spin-off del Barcelona Supercomputing Center, creada per minimitzar l’impacte de les erupcions volcàniques en el sector de l’aviació, així com la prevenció de terratrèmols i ciclons tropicals gràcies a la computarització de dades. Precisament, Fukuoka és elogiada pels seus espais verds en la seva àrea metropolitana i la cura pel medi ambient. La ciutat és l’epicentre econòmic de la regió, amb una economia focalitzada en el sector serveis. Fukuoka és també la ciutat amb més startups del Japó, amb moltes avantatges en el llançament de companyies emprenedores, per la qual cosa és on s’obren més negocis en tot el país. Les infraestructures com el port i l’aeroport, fan que sigui un lloc estratègic per a la logística i l’establiment de nous negocis.

 

Anàlisi de mercat i impacte en l’economia local

A partir d’aquest programa d’intercanvi, es preveu una fluïdesa entre les relacions empresarials que afavorirà les dues economies, ja que les empreses locals de cada ciutat obtindran una prospecció del mercat i un estudi exhaustiu del seu sector abans d’implantar els seus serveis a l’estranger.

D’una altra banda, el proper mes de febrer, coincidint amb el Mobile World Congress 2019, una de les startups de Fukuoka vindrà a Barcelona a participar en el programa de prospecció de mercat de Barcelona Activa. La companyia escollida participarà, per tant, dins del marc ja consolidat del 4YFN, un referent mundial quant a la utilització del mòbil i la tecnologia per a l’expansió i creixement dels negocis.Compartiu aquest contingut