Barcelona reforça l’acollida de la comunitat emprenedora i el talent estranger amb la celebració del 5è Barcelona International Community Day : Servei de Premsa

Barcelona reforça l’acollida de la comunitat emprenedora i el talent estranger amb la celebració del 5è Barcelona International Community Day

20/10/2018

L’Ajuntament, a través de Barcelona Activa, promou aquesta trobada com a acció per facilitar l’aterratge de la comunitat estrangera a la ciutat, i el coneixement dels recursos i eines disponibles per a l’emprenedoria i de la ciutat en general

Barcelona està considerada com una de les millors ciutats per emprendre i és la tercera ciutat més atractiva per al talent internacional, darrere de Londres i Nova York i empatada amb Berlin, segons un estudi entre prop de 400.000 treballadors de 197 països elaborat per la consultora Boston Consulting Group

L’any passat, el Dia de la Comunitat Internacional de Barcelona va reunir més de 4.500 persones de 121 nacionalitats diferents. Enguany, a l’espera de tancar la xifra d’assistents, els inscrits se situen al voltant dels 5.000, un 20% més que en l’edició anterior

Barcelona ha celebrat la cinquena edició del Barcelona International Community Day, la trobada oficial anual de la comunitat internacional que viu i treballa a l’àrea de la capital catalana. Aquesta jornada, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, és una acció per facilitar l’aterratge de la comunitat estrangera a la ciutat, i el coneixement dels recursos i eines disponibles per a l’emprenedoria i de la ciutat en general.

 

 

 

El Dia de la Comunitat Internacional de Barcelona, que se celebra al Museu Marítim de la ciutat, ofereix als assistents taules rodones, xerrades, tallers i activitats de networking, amb més de 50 ponents, i un espai d’exposició amb més de 80 expositors sobre informacions d’interès al voltant de l’educació, la salut, serveis immobiliaris, financers i legals, lleure i esport, feina i altres iniciatives d’economia col·laborativa.

L’Ajuntament de Barcelona impulsa aquesta cita per posar en valor el capital humà estranger a la ciutat i facilitar el seu acolliment i integració.

Els tres grans àmbits del Dia de la Comunitat Internacional de Barcelona són l’aterratge personal, treballar i fer negocis, i gaudir de la ciutat. El tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, ha destacat la importància d’aquesta jornada per a una ciutat com Barcelona “oberta i acollidora, que atrau talent i professionals i que ho vol fer especialment en el camp de la ciència, la innovació i la tecnologia per seguir consolidant-se com a ciutat per fer-hi carrera i ciutat de qualitat de vida”. Pisarello ha recordat el treball de Barcelona Activa en l’impuls de l’emprenedoria i la formació empresarial a tota la ciutat, i “també en l’acollida de la comunitat emprenedora”. “Amb aquest Barcelona International Community Day estem posant a l’abast de la comunitat estrangera que s’hi vol establir o que acaba de fer-ho, una xarxa d’informacions, eines i recursos que poden ser del seu interès per viure-hi i treballar a Barcelona”, ha seguit el tinent d’alcaldia, “i seguirem innovant i buscant noves solucions, com la plataforma web Barcelona International Welcome, on ja estem treballant per configurar-la com a eina innovadora amb tota la informació necessària pels nouvinguts, inclosa una selecció dels tràmits més prioritaris que s’han de fer a l’arribada”.

 

Una xarxa de contactes i informació sobre feina, salut, finances i educació

A la cinquena edició del Dia de la Comunitat Internacional de Barcelona s’han programat conferències al voltant de diferents temes com la gestió de les emocions en un trasllat internacional, el funcionament de la sanitat, la recerca de feina i com es pot crear una empresa, les opcions educatives per les famílies internacionals, informació sobre les obligacions fiscals i els tràmits d’immigració, el talent femení i la generació Z. També s’han ofert diverses activitats per fer nous contactes, crear vincles i conèixer les nombroses associacions que existeixen a la ciutat, a més d’altres conferències sobre les tradicions catalanes, com les calçotades, les sardanes i les havaneres; o activitats per aprofundir en el coneixement de la llengua catalana a través de vermuts i speed datings.

L’edició d’enguany ha comptat amb quatre amfitrions, quatre persones que han explicat la seva experiència i donen la benvinguda a la ciutat: l’anglesa Emma Grenham, Mamadou Korka Diallo de Guinea-Conakry, el nordamericà Scott Mackin i la turca Burcu Tunçer. Tots ells han participat en una taula rodona sobre els motius que els van portar a deixar al seva ciutat i venir a Barcelona.

L’any passat, el Dia de la Comunitat Internacional de Barcelona va reunir més de 4.500 persones de 121 nacionalitats diferents. Enguany, a l’espera de tancar la xifra d’assistents, els inscrits se situen al voltant dels 5.000, un 20% més que en l’edició anterior.

 

Barcelona, ciutat oberta i acollidora també per a la comunitat internacional

Segons una enquesta a gairebé 400.000 treballadors de 197 països, realitzat per la consultora Boston Consulting Group (Decoding global Talent, 2018), Barcelona és la tercera ciutat global més atractiva per a la força de treball global, només per darrere de Londres i Nova York i empatada amb Berlín. A més, Barcelona ha guanyat una posició al rànquing de les millors ciutats on emprendre, només per darrere de Londres i Berlín i davant de ciutats com París i Amsterdam, en una classificació segons l’estudi The State of European Tech de la firma d’inversió Atomico, que destaca que Barcelona sempre s’ha mantingut entre les cinc primeres posicions,.

Segons el padró municipal, a 1 de gener de 2018 1 de cada 4 residents a Barcelona era nascut a l’estranger, i a la ciutat ja s’hi parlen més de 300 llengües diferents. Per primer cop, la població nascuda a l’estranger ja supera les 400.000 persones. Un valor positiu ja què segons un estudi de Harvard Business Review, l’habilitat més valuosa del segle XXI és la capacitat de treballar amb diferents cultures.Compartiu aquest contingut