Barcelona reconeix la trajectòria d’Oriol Bohigas amb la Medalla d’Or de la Ciutat : Servei de Premsa

Barcelona reconeix la trajectòria d’Oriol Bohigas amb la Medalla d’Or de la Ciutat

25/10/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona del passat mes de juliol va acordar atorgar la Medalla d’Or de la Ciutat a l’arquitecte barceloní “per la seva contribució en el desenvolupament urbanístic i arquitectònic de la ciutat i també pel seu compromís cultural amb Barcelona.”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat la tasca de Bohigas per fer de Barcelona una ciutat “més humana, social i justa, amb una arquitectura al servei de les persones i del bé comú”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat aquest vespre, al Saló de Cent, la Medalla d’Or de la Ciutat a Oriol Bohigas. El Consell Plenari del passat mes de juliol va acordar atorgar la Medalla d’Or a l’arquitecte “per la seva contribució en el desenvolupament urbanístic i arquitectònic de la ciutat i també pel seu compromís cultural amb Barcelona.” Bohigas va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona a principis dels anys noranta. Entre moltes altres obres, destaquen la seva contribució a la transformació de la ciutat en motiu dels Jocs Olímpics o el seu model de ciutat amb un espai públic obert als veïns i veïnes. Ha destacat també la contribució en la recuperació d’edificis industrials i altres obres públiques de la ciutat. A l’acte de lliurament de la Medalla també han intervingut la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, els arquitectes Ramon Faura i Francesc Pla, que han fet la glossa del guardonat, i Pere Bohigas, fill d’Oriol Bohigas. Claudia Schneider i Toni Comas han fet una actuació musical i s’ha pogut veure un fragment d’una entrevista d’Antoni Bassas a Oriol Bohigas pel diari Ara.

 

 

 

Ada Colau ha destacat la trajectòria del guardonat i la transcendència de la seva tasca, ha dit que Bohigas “ha estat decisiu en la configuració de la Barcelona actual”, i ha detallat les diverses facetes ha deixat empremta: com a arquitecte, urbanista, investigador, divulgador, pensador crític, docent, renovador dels estudis d’arquitectura, gestor públic, regidor o dinamitzador cultural. L’alcaldessa ha recordat que Bohigas, des del seu amor per la ciutat, va ajudar a transformar-la i dotar-la de nou d’ànima després de la ciutat fracturada, grisa i sense llum que va ser la Barcelona franquista. En aquest sentit, Colau ha expressat que Bohigas va ser “un dels visionaris valents que no es van conformar, que va convertir el seu esperit revoucionari en filosofia vital per abraçar la modernitat, el talent, la creativitat i les idees noves.” L’alcaldessa també ha destacat la reivindicació que l’arquitecte sempre ha fet d’una Barcelona més humana, social i justa, amb una arquitectura al servei de les persones i del bé comú, fugint de la gradiloqüència i que dignifiqui els barris obrers, i ha manifestat que la nostra ciutat no seria la mateixa sense persones com Bohigas, “que van tenir la gosadia de demostrar-nos que les coses podien ser diferents. El seu exemple és un estímul per continuar endavant, i fer de Barcelona una ciutat més inclusiva, justa, solidària i sostenible.”

L’alcaldessa ha reblat: “Barcelona estima l’Oriol i per nosaltres era molt important poder dir: “Gràcies!”.





Paraules clau

Medalla d'Or/ urbanisme/