Barcelona Activa llança Lidera, un centre innovador destinat a totes les dones professionals de Barcelona : Servei de Premsa

Barcelona Activa llança Lidera, un centre innovador destinat a totes les dones professionals de Barcelona

29/10/2018

Amb aquesta plataforma Barcelona Activa donarà suport en la seva trajectòria professional a les dones professionals, directives o emprenedores, sigui quin sigui el seu sector

Més de 500.000 dones a la ciutat podran accedir-hi en el moment que vulguin anar un pas més enllà en la seva carrera

Serveis de mentoria, millores de competències i habilitats, i una amplia xarxa de networking són alguns dels punts més destacats

Per fomentar l’auto-lideratge i acompanyar en el camí professional de totes les dones de Barcelona, neix la plataforma Lidera, de la mà de Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament econòmic de l’Ajuntament de Barcelona.

Lidera s’adreça a totes les dones de Barcelona, per tant, més de 500.000 dones a la ciutat podran accedir a aquesta plataforma en el moment que vulguin fer un pas més en el seu recorregut professional. Fins ara, l’entitat havia donat suport, sobretot, a dones emprenedores que volien assessorament i/o finançament pels seus negocis, cosa que continuarà fent amb més serveis i programes.

Segons Sara Berbel, directora general de Barcelona Activa, “Lidera és una nova plataforma que posa a disposició de les usuàries diferents programes, tant de competències com de lideratge, fet molt a mida, i molt diversificat segons els interessos i les decisions de cadascuna de les dones a la seva vida professional”. A més ha destacat que “la visibilitat de les dones avui en el terreny laboral és cabdal per generar nous rol models i referents que inspirin futures generacions”.

Així mateix, subratlla Berbel, “la idea és que les dones del Lidera tinguin als seu abast totes aquelles eines per desenvolupar aquelles competències dels lideratges moderns, flexibles, en equip i igualitaris”.

 

Nous serveis de mentoria i varietat de programes

Aquest espai funcionarà com un centre de desenvolupament professional per a totes les dones, que permetrà una millor formació i preparació per al mercat laboral per a qualsevol de les feines que avui es demanden, de qualsevol grau a nivell professional, i també ajudarà a totes les directives d’empresa. Per portar-ho a terme, oferirà programes adreçats a la millora de competències i habilitats, de gestió empresarial, d’estratègia digital, de cooperació i col·laboració, i compartirà coneixements de professionals i els seus projectes laborals.

Un dels aspectes més innovadors són els serveis de mentoria i un espai de networking on connectar amb altres xarxes de dones. Durant l’últim any, 510 dones han participat en activitats de l’entitat, la qual cosa els ha permès compartir amb altres dones la seva experiència i han establert col·laboracions.

 

‘Arriba més lluny’

Amb l’emblema, ‘Arriba més lluny’ es resum el missatge que Lidera vol donar a les ciutadanes de la ciutat. A partir d’ara, poden enviar també suggeriments d’activitats i compartir propostes a través d’un correu electrònic lidera@barcelonactiva.cat

Entre els objectius del Lidera, es troben: la igualtat entre homes i dones, potenciar l’actitud i les capacitats de les dones en la seva formació i creixement professional, trencar el sostre de vidre, accedir a llocs de decisió i enfortir les seves xarxes i connexions.

 Compartiu aquest contingut