Barcelona reivindica el paper clau de les ciutats en el dret a l’educació a la Reunió Internacional d’Experts sobre el dret a l’Educació de les persones refugiades : Servei de Premsa

Barcelona reivindica el paper clau de les ciutats en el dret a l’educació a la Reunió Internacional d’Experts sobre el dret a l’Educació de les persones refugiades

13/12/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Palau Reial acull avui i demà la primera Reunió Internacional d’Experts sobre Polítiques Públiques, organitzada per la UNESCO, l’ACNUR, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i el Centre UNESCO de Catalunya.

La Reunió cerca promoure el debat entorn a la protecció del dret que tenen les persones refugiades a l’Educació i la importància de poder gaudir d’un accés equitatiu a una educació de qualitat. Es pretén identificar els principals reptes amb què s’enfronten els països, regions i ciutats que acullen un nombre important de persones refugiades, compartir bones pràctiques, així com determinar àrees clau i polítiques públiques en les quals fer incidència.

 

Durant la inauguració de la jornada la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha volgut “reivindicar que en el marc global, el 70% de la població mundial viu a les ciutats. Com espai de trobada és una oportunitat educativa sense precedents. Per això és important reconèixer el paper que les ciutats estan exercint ja com espais d’acollida de refugiats. És important parlar de quina és la realitat i del fet que són els governs locals els primers que han de donar resposta. És per això que Barcelona a l’any 2015 va crear el programa “Barcelona, ciutat refugi” per preveure què era necessari fer davant una situació en què milers de persones arribaven havent passat per patiment i dolor”.

El programa “Barcelona, ciutat refugi” està basat en quatre grans pilars: preveure l’acollida dels refugiats, una bona atenció un cop arribats, la participació i informació a la ciutadania i l’acció exterior per tal d’enfortir les ciutats i donar suport mutu. En aquest marc, s’ha impulsat la xarxa internacional “Solidarity cities”.





Paraules clau

educació/ refugiats/