BCN i NYC busquen fórmules per produir habitatge de forma més eficient amb un concurs dotat amb 20.000$ per posar en pràctica la solució guanyadora : Servei de Premsa

BCN i NYC busquen fórmules per produir habitatge de forma més eficient amb un concurs dotat amb 20.000$ per posar en pràctica la solució guanyadora

19/12/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El concurs internacional BCN-NYC Afordable Housing Challenge premiarà la solució guanyadora amb 20.000$ per posar-la en pràctica i donarà l’oportunitat a l’equip guanyador de reunir-se amb els responsables de l’àrea d’habitatge de Barcelona i a Nova York. Aquest és un dels reclams del Repte que totes dues ciutats van presentar durant la passada edició de l’Smart City Expo WorldCongress 2018 i que està obert a la recepció de propostes fins al 31 de gener de 2019. Es tracta d’una iniciativa que a Barcelona està impulsada per la Regidoria d’Habitatge i l’ilab, el laboratori que lidera el Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital, amb l’objectiu d’accelerar la innovació urbana compartint reptes i experiències amb d’altres ciutats. En aquest cas en concret per trobar tecnologies i eines innovadores que permetin disminuir el cost de la construcció i la rehabilitació en zones urbanes denses, i d’aquesta manera fer l’habitatge més assequible per a tothom.

Aquesta iniciativa ha estat presentada i debatuda avui a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), en un acte dirigit als col·legiats, a estudiants i investigadors.

Les bases del concurs es poden consultar en l’enllaç següent:

https://ajuntament.barcelona.cat/digital/ca/innovacio-digital/i-lab/reptes-i-lab/com-podem-reduir-els-costos-de-construccio-i-rehabilitacio-en

La manca d’habitatge adequat i assequible és un repte que té un impacte negatiu en la inclusió social, la igualtat, la salut i el benestar de les persones, i la sostenibilitat. Tant Barcelona com Nova York estan compromeses a afrontar aquest repte tal com s’indica a la Declaració dels governs locals pel dret a l’habitatge i el dret a la ciutat, que totes dues ciutats van liderar.

Amb l’augment dels costos del sòl i de la construcció, Barcelona i Nova York han de trobar maneres d’obtenir més de cada euro invertit en habitatges assequibles i oferir habitatges més ràpidament a les famílies que ho necessiten.

L’aplicació de mètodes de construcció innovadors, l’ús de materials alternatius i sostenibles, la implantació de nous sistemes de gestió de costos i planificació són formes potencials de fer habitatges assequibles. Barcelona està ja experimentant en aquesta línia mitjançant el programa APROP d’habitatge modular. A través del repte BCN-NYC Affordable Housing Challenge, aquestes ciutats volen aprofundir en l’ús de les noves tecnologies per reduir els terminis i els costos en la producció d’habitatge, tot promovent un sector net i sostenible.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte europeu IUC http://www.iuc.eu/ mitjançant el qual els equips d’habitatge de Barcelona i NYC ja fa mesos que intercanvien experiències. La convocatòria BCN-NYC Affordable Housing Challenge permetrà, doncs, complementar aquests esforços i atraure el talent dels sectors creatius d’arreu del món.

La convocatòria estarà oberta fins al 31 de gener de 2019. Les propostes seran valorades per un Comitè d’Avaluació, integrat per experts en la temàtica de Barcelona i Nova York i amb representació del sector social, privat i acadèmic. Els finalistes faran una exposició de les seves propostes en un acte públic que tindrà lloc al març de 2019 a Ca l’Alier, la nova seu de la innovació urbana de la Ciutat de Barcelona. Posteriorment, al mes de maig de 2019 durant la celebració de l’Smart Cities New York, s’anunciarà el guanyador, que tindrà l’oportunitat de reunir-se amb agents municipals rellevants d’habitatge i tecnologia, tant de Barcelona com de Nova York, i guanyarà visibilitat i reconeixement internacional.

 

 





Paraules clau

habitatge/