Afectacions a la mobilitat pels actes convocats a Barcelona el 21 de desembre : Servei de Premsa

Afectacions a la mobilitat pels actes convocats a Barcelona el 21 de desembre

20/12/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona recomana informar-se de possibles afectacions abans de desplaçar-se i sortir amb temps d’antelació

Amb motiu de la convocatòria de diversos actes a la ciutat de Barcelona coincidint amb la celebració del Consell de Ministres, aquest divendres 21 de desembre, es poden produir afectacions a la mobilitat de la ciutat. Al llarg de la jornada els desplaçaments en superfície són els que es podrien veure més afectats.

Al matí hi ha diverses concentracions convocades als voltants de la Casa de la Llotja de Mar i davant de l’Estació de França i a la tarda, hi ha prevista una manifestació que s’iniciarà als Jardins de Salvador Espriu i baixarà pel passeig de Gràcia fins a la Gran Via de les Corts Catalanes. Alhora, també hi ha en marxa una convocatòria de vaga general parcial plantejada per un sindicat, que podria suposar alteracions als serveis públics, inclosos sistemes de transports, entre les 12:30 i les 14:30 hores. La data també coincideix amb una altra convocatòria específica de vaga als serveis de RENFE.

Davant els diferents actes previstos, en cada moment la Guàrdia Urbana de Barcelona adoptarà les mesures d’ordenació i regulació de la circulació adients, així com els desviaments de trànsit necessaris per garantir la seguretat i la mobilitat dels ciutadans. Les concentracions podran implicar restriccions en la mobilitat en superfície i suposar desviacions o limitacions de recorregut tant pels vehicles a motor com per línies d’autobús.

Davant l’afectació ciutadana que es podria produir l’Ajuntament de Barcelona, recomana:

– Informar-se prèviament de possibles afectacions abans de desplaçar-se per la ciutat.

– Planificar els desplaçaments i anticipar al màxim l’hora d’arribada als punts de destinació.

– Fer els desplaçaments prioritàriament a peu o en bicicleta, atès que la mobilitat viària i els transports públics poden veure’s afectats.

Des de l’Ajuntament de Barcelona també es fa una crida a la ciutadania a garantir el pas de vehicles d’emergència en tot moment i a deixar vials lliures de servei.

L’Ajuntament de Barcelona oferirà tota la informació als ciutadans a través de la web de l’Ajuntament, el 010 i les xarxes socials a partir dels comptes de Twitter: @barcelona_GUB i @bcn_ajuntament. També es podran consultar afectacions a través dels comptes de Twitter dels diferents operadors de transport.





Paraules clau

mobilitat/ seguretat/