Comença el procés de transició per la implantació del nou Bicing : Servei de Premsa

Comença el procés de transició per la implantació del nou Bicing

08/01/2019



Temps estimat de lectura: 4 minuts

A partir d’avui s’inicia la transformació del servei del Bicing, amb la substitució de les estacions actuals per les noves. El procés es durà a terme de manera gradual i durant més de tres mesos conviuran els dos sistemes

A partir d’avui els usuaris ja poden consultar la nova web i la nova app del Bicing amb informació actualitzada dels canvis que s’aniran produint. L’Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans que s’informin prèviament abans de desplaçar-se en Bicing

A partir d’avui s’inicia el procés de transició per la implantació del nou Bicing a la ciutat pels propers deu anys. El seu desplegament s’emmarca dins de l’estratègia del Govern municipal de continuar promovent la mobilitat sostenible a la ciutat, potenciant els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta, d’acord amb el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018. El nou servei estarà gestionat per la UTE “Pedalem Barcelona”, que compta amb una important experiència en el sector.

La primera fase de substitució del nou servei, que avui s’inicia, durarà fins a la segona quinzena d’abril. Durant aquest període es procedirà a substituir les 424 estacions actuals situades en superfície per les 424 noves estacions del nou Bicing, amb les corresponents modificacions del sistema tecnològic i operatiu. El procés de transformació es farà de manera gradual i durant més de tres mesos conviuran els dos sistemes. Cada dia es canviaran 8 estacions, amb l’objectiu que a mitjans de febrer el 50% de les antigues ja s’hagin modificat. Cada estació tardarà entre 2 i 3 dies a ser substituïda

De cara a l’usuari, durant aquest temps no hi haurà interrupció dels servei i es podran fer servir els dos sistemes amb la mateixa targeta de la qual ja disposen en l’actualitat. No obstant, només es podran utilitzar les estacions d’origen i destí d’un mateix sistema: els usuaris que agafin una bicicleta del Bicing antic només podran ancorar-la en una estació de les antigues, i el mateix amb el nou. Mentre duri el període de transició i fins que finalitzi, les estacions de bicicletes elèctriques en subsòl continuaran disponibles i operatives. Durant aquest procés de modificació també s’iniciarà el servei de 24 h/dia amb el sistema nou, i l’accés via app al servei.

En paral·lel, a partir d’avui es reforcen també els diferents sistemes d’informació als usuaris. L’Ajuntament de Barcelona i Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) recomanen als usuaris que prèviament a fer qualsevol desplaçament en Bicing s’informin a través dels mateixos.

Informació en temps real: A partir d’avui l’usuari pot consultar online (via app i web) el procés de substitució de les estacions.

– Nova versió de l’app del Bicing: aquesta eina vertebra tota la informació de servei als usuaris amb informació en temps real dels canvis i previsions.

– Web Bicing: en línia amb l’app, la web també està permanentment actualitzada per qualsevol consulta que es precisi: www.bicing.barcelona

 

 

Informació presencial i telefònica: També a partir d’avui es reforcen les oficines d’atenció a l’usuari i el telèfon d’informació per resoldre consultes.

– Oficines d’Atenció a l’Usuari: hi ha operatives dues Oficines d’Atenció a l’Usuari que estan situades al carrer Calàbria 66 i a la plaça Carles Pi i Sunyer 8, per a qualsevol consulta presencial.

– Telèfon d’informació: telèfons disponibles de consulta: 93 707 89 00 i el 900315531. El servei compta amb un reforç específic per donar la millor atenció.

Actualitzacions permanents: Les modificacions s’aniran comunicant permanentment als usuaris.

– Newsletter/mailing: cada modificació de servei es comunicarà pels canals habituals d’informació als usuaris.

– Informació a xarxes: amb els hastags #benvingutnouBicing #biciBCN es podran seguir totes les novetats i modificacions que es produeixin a Twitter, Facebook i Instagram.

– Informadors al carrer: A partir del proper dissabte 12 de gener també s’incorporen una vintena d’informadors a les noves estacions per informar als usuaris. Aquests, faran horari de matí i tarda cobrint les franges de major ús. Els informadors donaran suport en cas de dubte a l’hora de retirar o ancorar una bicicleta i repartiran fulletons informatius mentre duri el canvi de servei.

– Informació a les estacions: Des d’aquest mes de gener s’estan senyalitzant totes les estacions amb les actualitzacions de servei.

 

Segona fase d’implantació

A partir de la segona quinzena d’abril i fins a finals del 2019 s’iniciarà un segon període de desplegament, el període d’ampliació, durant el qual es començaran a implantar la resta de millores del nou Bicing. De manera immediata entrarà en funcionament l’opció de fer la reserva anticipada de la bicicleta de 5’, l’accés al servei via NFC i les 300 noves bicis elèctriques. Posteriorment, es procedirà a dur a terme l’ampliació territorial del nombre d’estacions que s’aniran desplegant gradualment per la ciutat, juntament amb l’increment de les bicis elèctriques.





Paraules clau

mobilitat/