“La Ciutat dels Somnis” dona material a entitats vinculades a la infància i l’adolescència : Servei de Premsa

“La Ciutat dels Somnis” dona material a entitats vinculades a la infància i l’adolescència

10/01/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Casal dels Infants i l’Obra Social de Sant Joan de Déu, principals receptores

“La Ciutat dels Somnis” ha donat gairebé 400 peces de mobiliari com ara taules, cadires, prestatgeries, i panells decorats, així com 200 kg de material escolar a diverses entitats relacionades amb la infància i l’adolescència. El Casal dels Infants i l’Obra Social Sant Joan de Déu són les principals entitats receptores dels excedents d’aquesta segona edició del saló que organitza Fira de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona i que va tenir lloc a finals de desembre.

La segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, remarca: ”el fet que el material es destini a reforçar projectes educatius i de lleure d’entitats que treballen amb la infància més vulnerable segueix la línia de treball i la coherència pedagògica de “La Ciutat dels Somnis”, en la qual hi ha una clara aposta d’afavorir l’equitat educativa durant la infantesa”.

Per la seva banda, el director de Negoci Propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué, destaca: “Amb aquesta iniciativa social perseguim donar una segona vida a tot el material sobrant que, en comptes d’acabar a la planta de reciclatge, pot resultar molt útil en els projectes educatius i d’inclusió social que realitzen aquestes entitats”.

El Casal dels Infants rebrà la major part de l’excedent, principalment material de joc i papereria, així com tèxtils que s’utilitzarà a les seves seus del Raval, Badalona, Besòs-La Mina, Salt i Santa Coloma de Gramenet per dur a terme activitats pedagògiques i tallers plàstics amb els nens i nenes que atenen. Així mateix aquesta entitat destinarà el mobiliari cedit a equipar els pisos compartits per a joves que gestiona.

Les manualitats entregades per “La Ciutat dels Somnis” es repartiran entre els nens i nenes del centre d’acollida de persones refugiades de Sant Joan de Déu, a Manresa. Les flors de cartró o els spin drums, així com el material i els estris necessaris per a manipular-les, decorar o pintar, les podran utilitzar els infants acollits al centre. Paral·lelament, l’Obra Social Sant Joan de Déu, que també gestiona albergs i pisos d’inclusió social per a persones sense llar, rebrà mobiliari, aliments i altres productes sobrants de les activitats desenvolupades en l’esdeveniment.

Completen la llista d’entitats receptores d’aquest material l’Agrupament Escolta Montserrat – Xavier, el Casal de Joves de Sants, la Comunitat Cristiana Caputxins de Sarrià i l’Escola Pública de la Concepció que, principalment, s’han quedat amb peces de mobiliari.

“La Ciutat dels Somnis” -que va prendre el relleu al Festival de la Infància- es va celebrar del 27 al 31 del desembre passat al recinte de Montjuïc amb 120 activitats educatives, lúdiques i esportives per a nens i nenes de 0 a 14 anys. L’esdeveniment recreava una trentena d’equipaments urbans on els més petits podien provar fins a un centenar d’oficis i professions. Van visitar el saló prop de 25.000 persones.





Paraules clau

educació/