Barcelona celebra la retirada de medalles franquistes : Servei de Premsa

Barcelona celebra la retirada de medalles franquistes

16/01/2019



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dimecres 16 de gener, a les 09:45 hores, (Saló de la Ciutat, Ajuntament de Barcelona), els grups municipals de Barcelona en Comú, Grup Municipal Demòcrata, ERC, PSC, la CUP compareixen conjuntament amb representants de les entitats memorials integrades a l’Ateneu de Memòria Popular per celebrar la revocació de les medalles concedides a generals i institucions franquistes, començant pel propi Francisco Franco.

L’acte tindrà lloc just abans que la comissió de Presidència aprovi l’inici de l’expedient de retirada de 10 condecoracions, que conclourà al plenari d’aquest mateix mes de gener, coincidint amb el 80è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat.

El primer tinent d’alcaldia; Gerardo Pisarello, explicarà la proposta conjuntament amb els regidors dels grups municipals que donen suport a la mesura. També participaran en la trobada la historiadora Anna Sallés, d’Amical de Ravensbrück; Carla Vall, advocada especialista en lluita contra la violència masclista per IRIDIA; Carles Vallejo, de l’Associació Catalana d’Expressos Polítics del Franquisme o Blanca Maiquez, d’Amical d’Antics Guerrillers de Catalunya, entre d’altres representants d’entitats memorial.

 

 





Paraules clau

cultura/ memòria/