Oberta la convocatòria d’activitats per a la Setmana d’Arquitectura 2019 : Servei de Premsa

Oberta la convocatòria d’activitats per a la Setmana d’Arquitectura 2019

19/01/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La tercera edició de l’esdeveniment se celebrarà del 9 al 19 de maig en diversos escenaris de la ciutat per reforçar el vincle entre la ciutadania i l’arquitectura a través del coneixement i el debat

Fins al 15 de març està obert el termini de presentació de propostes vinculades a la Setmana per part d’entitats i representants de diferents disciplines socials, culturals i artístiques que vulguin participar-hi

L’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD, impulsen la Setmana d’Arquitectura 2019, una iniciativa compartida que s’estén per múltiples escenaris de la ciutat del 9 al 19 de maig a Barcelona.

Després de l’èxit de participació que va generar la darrera edició amb més de 90 activitats a càrrec de 24 entitats que van impulsar debats, intervencions artístiques, projeccions, exposicions, visites i rutes, la Setmana d’Arquitectura 2019 reprèn l’esperit d’apropar el valor del seu entorn construït a la ciutadania de Barcelona amb noves propostes.

Durant deu dies consecutius Barcelona es convertirà en l’epicentre d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura i la ciutat, més enllà de les fronteres disciplinàries i territorials, per estimular la reflexió sobre les ciutats i el seu valor a través de la difusió de l’activitat arquitectònica, el coneixement, l’experiència i debat.

Barcelona té en la seva arquitectura urbana un patrimoni quotidià d’indubtable valor. L’arquitectura és la base de l’espai físic en què es desenvolupa la vida dels barcelonins i barcelonines. Així, la Setmana d’Arquitectura vol servir per reforçar i fer palès aquest vincle imprescindible entre arquitectura i ciutadania, impulsant múltiples propostes que posen de manifest com l’arquitectura influeix i és influïda pels canvis socials, polítics i culturals.

En el centenari de la fundació de l’escola alemanya de disseny i arquitectura Bauhaus, l’edició d’enguany posarà èmfasi en el llegat dels diferents moviments arquitectònics de principis del s.XX i dels seus vincles amb els canvis modernitzadors de l’època que van afectar la societat en molts àmbits. La ciutat farà un homenatge a un temps de grans tensions socials però de gran creativitat que perduraren en la societat europea fins als nostres dies. Barcelona té un dels referents fundacionals d’aquella arquitectura, el Pavelló Mies van der Rohe, que precisament acollirà com a preludi de la Setmana d’Arquitectura l’entrega del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe 2019. El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya impulsarà diferents accions del programa Arquiescola, l’Arquinfad organitzarà el cicle de projeccions Arquinfilm a la Filmoteca de Catalunya i s’obrirà de nou el concurs de mitgeres amb un procés participatiu. Tot això coincidint amb la celebració del Barcelona Building Construmat 2019 del 14 al 17 de maig.

La Setmana d’Arquitectura és una iniciativa oberta que vol estendre la presència i col·laboració a representants de diferents disciplines socials, culturals i artístiques que desitgin realitzar esdeveniments centrals o paral·lels i participar en la creació d’un marc per a la reflexió de l’activitat arquitectònica. És per això que fins al 15 de març està oberta la convocatòria per la presentació de propostes vinculades a la Setmana d’Arquitectura de Barcelona 2019.

Les bases d’aquesta convocatòria es poden consultar a la pàgina web de la Setmana d’Arquitectura https://www.barcelona.cat/setmanadarquitectura/.





Paraules clau

arquitectura/