Completat l’enderroc del Mercat de Sant Andreu : Servei de Premsa

Completat l’enderroc del Mercat de Sant Andreu

24/01/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La previsió és que el marcat definitiu es comenci a construir a l’estiu de manera que a finals de 2020 es pugui fer el trasllat al mercat definitiu

El futur edifici millorarà notablement la integració amb l’entorn gràcies a una estructura transparent de vidre en els murs perimetrals del mercat que facilitaran la connexió entre l’interior i l’exterior

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), ha completat l’enderroc del Mercat de Sant Andreu, a la plaça del Mercadal al cor històric del barri de Sant Andreu de Palomar. La previsió és que les obres del mercat definitiu comencin a l’estiu i tinguin una durada d’un any i mig, de manera que finals de 2020 es pugui fer el trasllat del mercat provisional al definitiu.

 

 

El nou mercat de Sant Andreu

El mercat de Sant Andreu serà remodelat totalment. El futur edifici millorarà notablement la integració amb l’entorn, a la singular plaça, gràcies a una estructura transparent de vidre en els murs perimetrals del mercat que facilitaran la connexió entre l’interior i l’exterior i en què l’activitat comercial de les parades serà ben visible des de fora de l’edifici.

 

 

Actualment el mercat provisional funciona a ple rendiment en el mòdul situat al carrer Sant Adrià, entre els carrers Segre i d’Otger. Allotja 18 comerciants alimentaris i 6 no alimentaris i estarà operatiu mentre durin les obres de reforma a l’antic mercat.

El mercat de Sant Andreu es va crear com a mercat descobert a mitjans del segle XIX i es va cobrir per primera vegada l’any 1906. L’any 1914 el mercat es va ampliar i es va envoltar amb una altra coberta perimetral més baixa. Ara, el projecte del nou mercat té especial consideració per la ubicació del mercat en la singular plaça porticada del Mercadal, al cor històric del barri de Sant Andreu de Palomar.

 

 

 

El volum de l’edifici es veurà rebaixat, de forma que l’impacte visual, tant a peu de carrer com a nivell dels edificis del voltant, serà més amable, alhora que gran part del perímetre del mercat serà de vidre, el que el dotarà d’una gran transparència visual. El projecte també contemplarà la urbanització limítrof amb el mercat. L’edifici del mercat estarà format per 2 plantes: planta baixa i soterrani i, un cop acabades les actuacions de remodelació, comptarà amb la següent distribució:

 

 

– Planta baixa (1.240 m2): comptarà amb l’espai de venda de producte fresc (18 comerços)
– Planta soterrani -1 (1.218 m2): espais de logística del mercat, destinat a magatzems i cambres frigorífiques, un habitacle de brossa connectat amb el de planta baixa i instal.lacions.

El Local de Vendes, que es troba en un edifici perimetral, tindrà la següent distribució:
– Planta baixa (370m2): comptarà amb l’espai per ubicar els 5 comerços no alimentaris.
– Plantes 1 i 2 (140+140 m2): Destinats a oficines i sala d’actes.





Paraules clau

comerç/ mercat/ mercats/ Sant Andreu/