L’Ajuntament de Barcelona presenta el projecte europeu EIT Urban Mobility al ‘V Encuentro de Ciudades’ de la DGT : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona presenta el projecte europeu EIT Urban Mobility al ‘V Encuentro de Ciudades’ de la DGT

06/02/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Avui i demà es celebra a Màlaga el ‘V Encuentro de Ciudades’,una trobada organitzada per la Dirección General de Tráfico (DGT) en col.laboració amb la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) i l’Ajuntament de Màlaga, amb la participació de responsables de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres.

El Comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació, Lluís Gómez, ha fet aquest matí una conferència sobre el projecte europeu EIT Urban Mobility en el primer dia del ‘V Encuentro de Ciudades’, organitzat per la Dirección General de Tráfico (DGT), amb la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) i l’Ajuntament de Màlaga, que té com a lema “Hacia una movilidad urbana”.

 

 

El Comissionat ha fet la conferència “Presentación del proyecto europeo EIT Urban Mobility: La innovació oberta al servei de la mobilitat urbana europea del futur”, just després de l’acte inaugural dels organitzadors i de la conferència inaugural “Les tres esses de la ciutat del futur: sostenible, saludable i segura’, a càrrec de José Fariña, catedràtic emèrit d’Urbanistica i Ordenació del Territori de la Universistat Politècnica de Madrid.

La intervenció del Lluís Gómez ha començat amb la presentació del European Institute of Innovation & Technology (EIT), la iniciativa europea que recolza a innovadors i emprenedors per desenvolupar solucions en diverses àrees que responguin a reptes socials i que generin creixement i treball qualificat. L’EIT, integrant del programa europeo de recerca Horizon 2020 de la Comissió Europea, s’organitza per Knowledege and Innovation Communities (KICs).

A continuació, el Comissionat ha parlat concretament de la divisió del EIT especialitzada mobilitat urbana, és a dir la KIC anomenada EIT Urban Mobility, de nova creació, que integra a agents del camp de l’educació, la recerca i l’empresa i l’administració. Lluís Gómez ha finalitzat la seva intervenció parlant del lideratge de Barcelona al front del EIT Urban Mobility, que va guanyar el passat 5 de desembre de 2018.

El ‘V Encuentro de Ciudades’ es desenvolupa ara i demà en taules de treball per posar en comú les diferents polítiques de mobilitat que duen a terme responsables institucionals de ciutats de l’Estat, en àrees com plans de mobilitat urbana sostenible, campanyes de prevenció, seguretat vial o regulació del tràfic urbà. En aquesta darrera, Manuel Valdés, gerent de Mobilitat i Tecnologia de l’Ajuntament de Barcelona hi participarà.





Paraules clau

mobilitat/