L’Ajuntament de Barcelona, rep la distinció de tres Pajaritas Azules per la recollida selectiva de paper i cartró : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona, rep la distinció de tres Pajaritas Azules per la recollida selectiva de paper i cartró

07/02/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, ha recollit el Premi i ha remarcat que “estem satisfets d’aquest reconeixement, però ens queda molt camí per recórrer”.

Les distincions reconeixen l’excel·lència en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartró i posen en valor les bones pràctiques locals en matèria de reciclatge

L’Ajuntament de Barcelona ha rebut tres Pajaritas Azules, distincions que reconeixen l’excel·lència en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartró en l’àmbit municipal.
El Comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno ha recollit el Premi en nom del consistori barceloní en un acte de lliurament que ha estat presidit per la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, avui a Madrid.

 

 

Frederic Ximeno, comissionat d’Ecologia, ha declarat que l’Ajuntament de Barcelona “està satisfet d’aquest reconeixement, però ens queda molt camí per recórrer. Hem augmentat el reciclatge de paper i cartró i millorat la traçabilitat fins a la planta, però encara estem al 41% de reciclatge de paper. La Unió Europea ens fixa un 75%”.
Ximeno ha afegit: “La nova contracta que està en licitació ens dotarà dels instruments necessaris, però també cal un canvi legislatiu urgent i valent com el de les Illes Balears. La ministra s’ha compromès a revisar en breu el marc estatal, necessitem un pas endavant del govern i el Parlament”.
Enguany són 40 municipis els que han obtingut Pajaritas Azules, dels quals 19 obtenen 3 Pajaritas. Barcelona és la única ciutat de més de 500.000 habitants amb aquesta distinció.

És la segona edició dels guardons Pajaritas Azules que atorga l’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró (ASPAPEL), amb l’objectiu de reconèixer les bones pràctiques locals en matèria de reciclatge. L’Ajuntament de Barcelona va ser mereixedor l’any passat de dues Pajaritas Azules i enguany reconeixent millores en la gestió dels residus, n’ha obtingut una Pajarita més.

L’obtenció de les Pajaritas Azules es decideix després d’un procés d’avaluació que té en compte 21 indicadors, agrupats en cinc grans blocs: recollida del contenidor blau, recollides complementàries, informació i conscienciació ciutadana, regulació i planificació i resultats i traçabilitat fins al reciclatge final.





Paraules clau

Ecologia/ medi ambient/