L’Ajuntament ultima una oferta pública d’ocupació per a 48 persones amb discapacitat intel•lectual : Servei de Premsa

L’Ajuntament ultima una oferta pública d’ocupació per a 48 persones amb discapacitat intel•lectual

09/02/2019

La proposta de l’Àrea de Recursos Humans i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) compleix amb el 2% del total de l’oferta pública municipal que la llei preveu que cal reservar a aquest col•lectiu

Els processos selectius comptaran amb proves específiques i també valoraran els mèrits per cobrir perfils de l’administració general i de serveis auxiliars

L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant la seva Àrea de Recursos Humans i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), està ultimant una oferta pública d’ocupació per cobrir específicament 48 places reservades per a persones amb discapacitat intel•lectual. D’aquesta manera es dóna compliment a la reserva del 2% del total de l’oferta pública municipal que s’ha de reservar per a aquest col•lectiu, tal com marca la normativa vigent.

Aquesta oferta pública específica es concretarà en més d’una convocatòria durant el 2019 i el 2020, i forma part de la reserva més àmplia del 7% ja efectuada per a les persones amb discapacitat, amb un total de 170 places. De fet, tal com s’ha informat, l’Ajuntament de Barcelona convocarà durant aquest any un total de 1.343 places, la qual cosa representa la convocatòria més important que s’ha fet durant els últims 40 anys amb l’objectiu de reforçar els serveis bàsics i essencials per a la ciutadania i consolidar la plantilla municipal reduint la temporalitat del personal municipal. Aquesta convocatòria de 1.343 places, per tant, no esgota ni la totalitat de les places aprovades com a oferta pública ni el 7% de reserva.

La proposta de les 48 places per a persones amb discapacitat intel•lectual s’ha parlat de moment amb la Federació DINCAT i està previst que també s’incorporin entitats de la Xarxa per a la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB) al grup de treball específic que està acabant de definir com serà el procés selectiu. En tot cas, la previsió és que es puguin cobrir perfils de l’administració general i perfils de personal de serveis auxiliars. La proposta inicial es que es determinin dos perfils professionals en funció del grau de discapacitat: grup I amb grau de discapacitat entre el 25% i el 29% i el grup II amb grau igual o superior al 30%. Igualment, s’establiran els requisits per poder-se presentar a la convocatòria pública i es determinarà quines són les places més adients per als diferents perfils de persones amb discapacitat i les àrees de l’Ajuntament on són aquests llocs de treball. L’IMPD participarà en l’òrgan tècnic de selecció i farà l’acompanyament i el seguiment de les persones un cop formin part de la plantilla municipal, tal com ja s’ha fet amb el grup de persones amb discapacitat intel•lectual que actualment treballa a Parcs i Jardins.Compartiu aquest contingut