La Guàrdia Urbana renova la majoria de la flota de motocicletes trail per un model elèctric : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana renova la majoria de la flota de motocicletes trail per un model elèctric

25/02/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana adquireix 11 noves motocicletes trail elèctriques destinades al servei dels districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris

Aquest matí s’han presentat les 11 noves motocicletes trail elèctriques destinades al servei de la Guàrdia Urbana i que ampliaran la flota de vehicles elèctrics del cos de policia barceloní.

Les 11 motocicletes trail elèctriques aniran destinades a les Unitats Territorials de Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris i donaran servei als agents en el marc de la vigilància forestal i dels interiors dels parcs urbans. Aquests vehicles substitueixen la majoria de motocicletes trail amb motor de benzina que el cos de policia barceloní utilitzava en aquests districtes. D’aquesta manera només restaran 5 motocicletes trail de motor tèrmic.

L’objectiu és fer més sostenible la mobilitat d’aquests agents i aconseguir millores mediambientals significatives amb l’estalvi de combustible fòssil que serà canviat per energia elèctrica.

El model és la Zero FX  Elèctrica, de l’empresa Cooltra, empresa líder en el rentin de motos elèctriques al servei de cossos policials. La nova motocicleta trail és un vehicle de zero emissions que té una potència de 44 cavalls, amb una autonomia de 146 quilòmetres i pot agafar una velocitat màxima de 137 km/h. Té un sistema de transmissió directa, sense manteniment i sense embragatge. El vehicle està preparat i adaptat a la normativa de vehicles policials; reforça la protecció dels agents; disposa de sistemes de senyalització prioritària i de localitzador GPS.

 

 

L’Ajuntament de Barcelona treballa per avançar cap a una mobilitat més sostenible potenciant els desplaçaments a peu, en bici i en transport públic i fomentant alhora l’ús de vehicles elèctrics, que suposen una oportunitat per reduir les emissions de contaminants locals, les emissions de CO2, el soroll i el consum energètic

Actualment la flota de vehicles de la Guàrdia Urbana està formada per 542 vehicles dels quals el 31% són híbrids o elèctrics.





Paraules clau

mobilitat/ prevenció/ seguretat/