Mercabarna s’uneix a la iniciativa 5G Barcelona : Servei de Premsa

Mercabarna s’uneix a la iniciativa 5G Barcelona

26/02/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

 

En el marc del MWC19 Barcelona, Josep Tejedo, director general de Mercabarna i Carlos Grau, CEO de la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) han signat avui un acord que té com a finalitat desenvolupar conjuntament projectes estratègics amb tecnologia 5G dins de la iniciativa 5G Barcelona. En concret, es planteja un projecte pilot lligat a la formació en temps real per millorar la seguretat vial interna de Mercabarna.

 

D’una banda, MWCapital treballa per consolidar Barcelona com a referent en tecnologia 5G i com impulsor de 5G Barcelona vol transformar l’Àrea Metropolitana de Barcelona en un laboratori obert per a la validació i adopció d’aquesta tecnologia. D’altra banda, Mercabarna vol aportar a les empreses situades en el seu recinte solucions que afavoreixin la seva feina

 

Apropar a les 700 empreses alimentàries la tecnologia 5G

Mercabarna ofereix unes infraestructures idònies per experimentar amb la tecnologia 5G, ja que l’aportació de més velocitat en la transmissió de dades afavorirà la logística i el transport dels productes frescos que es comercialitzen a les 700 empreses d’aquest gran mercat.

 

Pel recinte alimentari passen cada dia 23.000 professionals que comercialitzen aliments frescos i s’hi mouen uns 14.000 vehicles que transporten aquests productes tan peribles. Tot el que suposi accelerar les transaccions és beneficiós per a un sector on el factor temps és primordial.

El primer projecte pilot comptarà també amb la col·laboració de Visyon i tindrà com objectiu incrementar la seguretat vial al recinte de Mercabarna, a través de la formació en seguretat viària dels conductors de vehicles de manutenció utilitzant tecnologia 5G.

 

Sobre les empreses i iniciatives

Mobile World Capital Barcelona (MWCapital)

Mobile World Capital Barcelona és una iniciativa que impulsa el desenvolupament digital de la societat i ajuda a millorar la vida de les persones a escala global.

Amb suport públic i privat, MWCapital centra la seva activitat en quatre àrees: l’acceleració de la innovació a través de l’emprenedoria digital; la transformació de la indústria mitjançant la tecnologia digital; el creixement del talent digital entre les noves

generacions i els professionals; i la reflexió sobre l’impacte de la tecnologia a la nostra societat. En conjunt, els nostres programes estan transformant de manera positiva l’economia, l’educació i la societat.

MWCapital acull MWC a Barcelona i és la fundadora de 4 Years From Now (4YFN), la plataforma de negocis per a la comunitat de startups present a tots els esdeveniments de MWC a tot el món.

www.mobileworldcapital.com

5G Barcelona

5G Barcelona és una iniciativa publico-privada que constitueix un hub digital obert i neutral per a la validació i l’adopció de tecnologia i aplicacions 5G en un entorn real de ciutat. La iniciativa està impulsada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Fundació Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), Atos i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

 

5G Barcelona té com a objectiu transformar l’àrea metropolitana de Barcelona en un laboratori d’innovació de referència en 5G amb una infraestructura experimental oberta per provar, crear prototips i implementar noves solucions digitals. www.5gbarcelona.com

 

Mercabarna

Mercabarna és una ‘ciutat alimentària’ que bull d’activitat les 24 hores del dia amb un objectiu clar: garantir l’aprovisionament d’aliments frescos als ciutadans de Catalunya. En les seves 90 hectàrees (uns 90 camps de futbol), hi ha 700 empreses majoristes especialitzades en l’elaboració, el comerç i la distribució de productes alimentaris frescos i l’Escorxador. Les empreses dedicades al comerç estan dins dels mercats centrals de fruites i hortalisses, peix i marisc i flors i plantes, i la resta al voltant d’ells. www.mercabarna.cat

 

Visyon

Visyon va néixer a Barcelona el 2012 essent pioners en la creació de contingut immersiu de la realitat virtual i augmentada. Han guanyat més de 20 premis internacionals i han desenvolupat més de 200 projectes arreu del món. Tot i que és l’empresa líder a Espanya, tenen també una gran influència en països com els Estats Units i Anglaterra. Visyon fa servir la tecnologia per a la indústria, la sanitat i l’entreteniment, tenint també molts projectes relacionats amb l’educació i la investigació sobre les connexions emocionals.

 





Paraules clau

5G/ internet/ mercabarna/ tecnologia/