Barcelona reconeix la trajectòria de Jorge Herralde amb la Medalla d’Or al Mèrit Cultural : Servei de Premsa

Barcelona reconeix la trajectòria de Jorge Herralde amb la Medalla d’Or al Mèrit Cultural

27/02/2019



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat aquest dimecres al Saló de Cent la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a l’editor Jorge Herralde.

El Plenari del Consell Municipal del 20 de desembre de 2018 va acordar atorgar-li aquesta distinció en reconeixement al seu paper per situar Barcelona com una de les capitals editorials del món i per l’enriquiment intel·lectual que ha generat a la ciutat. Jorge Herralde, al capdavant de l’editorial Anagrama durant gairebé cinquanta anys, ha estat llargament reconegut pel sector del llibre català i hispano-americà. Anagrama va començar a publicar el 1969 i des de llavors ha posat en circulació més de 4.000 títols.

En el decurs de l’acte també han intervingut el comissionat de Cultura, Joan Subirats, i l’escriptor Jordi Amat, que ha fet la glossa del guardonat. El músic Francesc Capella ha fet una actuació musical amb peces de Thelonius Monk.

En el decurs de l’acte, l’alcaldessa ha lloat la trajectòria d’Herralde i ha recordat també el 50è aniversari que celebra enguany l’editorial i la “generació excepcional” que conforma el premiat juntament amb Carmen Balcells, Esther Tusquets, Josep Maria Castellet i Carlos Barral: “Si avui Barcelona ha arribat a ser el que és ho devem en gran part a aquesta generació que va fer de Barcelona un ciutat literària, tal com ha reconegut la UNESCO, referent en la cultura i una potència editorial”.

Ada Colau ha afegit també l’agraïment a Herralde “per fer de la cultura i el pensament un antídot contra la intolerància i la indiferència”.





Paraules clau

cultura/ Jorge Herralde/ Medalla d’Or al Mèrit Cultural/