L’oferta per al curs 2019-2020 a Barcelona incorpora un Pla de xoc contra la segregació, per la igualtat d’oportunitats i l’èxit educatiu : Servei de Premsa

L’oferta per al curs 2019-2020 a Barcelona incorpora un Pla de xoc contra la segregació, per la igualtat d’oportunitats i l’èxit educatiu

28/02/2019



Temps estimat de lectura: 1 minut

Es vol garantir una millor detecció de la infància vulnerable i la focalització dels recursos per a la igualtat d’oportunitats, des d’una perspectiva integral, tant dins com fora l’escola.

S’aposta per la distribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats socioeconòmiques i socioculturals desafavorides, que s’inicia per primera vegada també a 1er d’ESO.

De cara al proper curs 2019-2020 es farà una preassignació de places a P3 i a 1r d’ESO a tot l’alumnat en situació de vulnerabilitat detectat a partir de la col·laboració amb els Serveis Socials.

Es simplifica la burocràcia en l’accés a les prestacions amb garantia de plaça de reserva, l’exempció de pagament de quotes, la gratuïtat del menjador, activitats extraescolars esportives i les activitats d’estiu.

Es creen dos nous centres: l’Institut La Sagrera-Sant Andreu i Institut-Escola Arts a Sants-Montjuïc.

S’incorporen noves modalitats de batxillerats, artístics i amb orientació professionalitzadora. També s’inicia la prova pilot amb batxillerat a tres anys.

S’inicien 8 nous cicles de formació professional, 4 de grau mitjà i 4 de grau superior.

 

Descarregar notes en format PDF





Paraules clau

educació/