L’accés al mercat, l’assessorament i els drets laborals, objectius principals del Saló de l’Ocupació Juvenil : Servei de Premsa

L’accés al mercat, l’assessorament i els drets laborals, objectius principals del Saló de l’Ocupació Juvenil

07/03/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La segona edició del Saló de l’Ocupació Juvenil donarà la possibilitat a joves d’entre 16 i 35 anys d’assessorar-se, obtenir informació i conèixer els principals sectors amb ofertes laborals. Es tracta d’una oportunitat única de connectar amb empreses, serveis públics i entitats per a aquells que acaben de finalitzar els estudis o volen orientar la seva vida professional. Organitzat per Fira de Barcelona, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i el Departament de Joventut del consistori, el saló de l’Ocupació es celebrarà el 21 i 22 de març al recinte de Montjuïc.

L’orientació laboral de joves en recerca de feina serà l’eix principal sobre el qual es centrarà l’edició del Saló de l’Ocupació Juvenil. A través de diferents itineraris confeccionats en funció dels possibles perfils presents, el saló ajudarà al jovent enfocar la seva carrera laboral i a connectar amb empreses i entitats que ofereixen experiència i pràctiques.

En aquest sentit, l’objectiu del saló és aportar una imatge objectiva de la realitat del món empresarial, de les seves necessitats; ajudar a les persones que visitin el saló a definir el seu propi futur professional i donar-los a conèixer quins són els perfils més requerits en l’actualitat.

Per això, més de 100 orientadors atendran de manera individual o en grup a les persones visitants per oferir-los una visita organitzada i un itinerari específic en funció de les seves preferències i inquietuds. Els orientadors seran persones treballadores de diferents departaments de l’Ajuntament de Barcelona, com ara Barcelona Activa, el Departament de Joventut, els Punts InfoJOVE o l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i d’altra banda, del Servei d’Ocupació de Catalunya, així com també d’entitats d’iniciativa social especialitzades en el tema.

El saló està dividit en diferents espais en funció del perfil dels assistents per poder orientar-los de la manera més adequada. Des dels joves que acaben de completar els seus estudis i busquin la primera oportunitat laboral, fins a aquells que no tenen clar cap a on dirigir la seva carrera. A més, entitats del tercer sector, empreses i professionals de diferents àmbits, explicaran de primera mà en què consisteixen els diferents sectors presents al saló perquè els visitants tinguin un primer contacte amb el món laboral.

Així mateix, s’impartiran xerrades i tallers perquè els joves aprenguin les diferents tècniques d’incorporació al mercat laboral, com enfrontar-se a una entrevista de treball, fer un bon currículum o participar en dinàmiques grupals en els processos de selecció. De la mateixa manera, els assistents podran contactar amb diferents empreses i entitats que assistiran al saló amb ofertes de programes, serveis i oportunitats laborals.

Una de les novetats de l’edició d’enguany, serà l’espai destinat al coneixement i la promoció dels drets laborals dels joves, gràcies a la participació de les entitats sindicals juvenil i el Consell de la Joventut de Barcelona. També l’emprenedoria disposarà d’un espai reservat destacat per animar les persones joves no només a buscar ocupació sinó també a crear-la.

El Saló de l’Ocupació Juvenil es celebra en el marc de la Setmana de la Formació, coincidint amb la 30a edició del Saló de l’Ensenyament i la 16a de Futura, el saló dels màsters i postgraus, amb l’objectiu d’afavorir la transició del sistema educatiu al món laboral.





Paraules clau

ocupació/