Catalunya i Barcelona premiades de nou pel grup Financial Times en captació d’inversions i la retenció del talent : Servei de Premsa

Catalunya i Barcelona premiades de nou pel grup Financial Times en captació d’inversions i la retenció del talent

11/03/2019

L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, a través d’INCASÒL, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ​​renoven per onzè any consecutiu a MIPIM 2019 el seu compromís per promocionar models de desenvolupament inclusius, sostenibles i cohesionadors. MIPIM enguany arriba a la seva edició número 30 i s’ha convertit en la principal fira immobiliària del món, que se celebrarà des de demà dimarts 12 al 15 de març a Cannes (França).

Barcelona té una vocació internacional, oberta i cosmopolita. Es compromet amb un model de creixement inclusiu, que genera riquesa i una economia diversificada.  Amb aquests ingredients, la ciutat és molt atractiva per a la inversió estrangera i el talent internacional, creant llocs de treball de qualitat.
Els àmbits i projectes que presenta Catalunya sota el lema “Keeps on rocking!” tenen una ubicació estratègica i una xarxa d’infraestructures que afavoreixen el desenvolupament d’una comunitat empresarial juntament amb serveis per a empreses, exportadors i importadors, i per a operadors internacionals.

Àrees estratègiques Barcelona Catalonia

 

En aquesta edició, s’uneixen al projecte per incrementar el valor de l’oferta que es presenta a Cannes, Barcelona Sagrera, amb el seu projecte que suposarà la creació d’un nou centre urbà i el Consorci de la Zona Franca, amb el 3D Factory Incubator i el D Factory 4.0. Altres projectes destacats a l’estand de Barcelona Catalonia són el 22@ Barcelona, els nous sectors residencials Front del Riu Besòs de Sant Adrià de Besòs i Llevant de Viladecans o les més de 30 noves localitzacions per a projectes del sector hoteler a municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona.

 

Barcelona i Catalunya consoliden el seu lideratge per a captar inversió estrangera i  la retenció de talent

Segons el rànquing que elabora fDi Intelligence, dependent de Financial Times, Catalunya ha estat premiada per l’estratègia del Govern en la captació d’inversions estrangeres a escala internacional. El 2017, Catalunya va captar 70 projectes d’inversió estrangera que van suposar una inversió de 241 milions d’euros. Un aspecte rellevant és la tipologia de projectes que arriben al territori, entre els quals destaquen indústria, innovació i logística. Projectes atractius i de gran valor afegit que generen llocs de treball estables.

Barcelona destaca per tercer any consecutiu com la ciutat amb una de les millors estratègies de captació d’inversió estrangera. Un sector que aposta fort per la capital catalana, pel seu ecosistema emprenedor i d’innovació, és el tecnològic. Durant l’any 2018 companyies tecnològiques internacionals han anunciat la creació de 1.500 llocs de treball a Barcelona. Microsoft, Sanofi-Aventis, Cisco, Amazon, Facebook (a través de CCC), Satellogic, WeWork, N26 i King són exemples d’empreses que s’han instal·lat o ampliat les seves instal·lacions recentment a la capital catalana.

L’informe ‘Ciutats i regions europees del futur 2018/19’ (FDIs European Cities and Regions of the Future 2018/2019- FDI Strategy) es basa en l’evolució i les dades del 2017. Per a l’elaboració d’aquest rànquing s’analitzen més de 450 regions i ciutats de tot Europa. El Finantial Times entregarà els premis fDi magazine aquest dimarts al matí, en el marc del MIPIM.

 

Els MIPIM Awards reconeixen per primera vegada dos projectes de Barcelona Catalonia

MIPIM ha seleccionat per primer cop dos projectes presentats dins l’estand de Barcelona Catalonia com a finalistes de la 28a edició dels Mipim Awards. El sector d’activitats econòmiques Ca n’Alemany de Viladecans és finalista en la categoria Best Industrial & Logistic Development, mentre que Sant Pau Hospital’s Research Center de Barcelona és finalista en la categoria Best Healthcare Development.

Created in 1991, the MIPIM Awards is an internationally-renowned real estate competition at MIPIM, the world’s property market held from 12 to 15 March, 2019 in Cannes. It honours the most outstanding and accomplished projects, completed or yet to be built, around the world.

 

Barcelona Catalonia conference. Talent fuels Economy

Per segon any consecutiu l’organització de MIPIM inclou dins la seva programació una conferència monogràfica sobre Barcelona i Catalunya. Sota el títol Talent fuels Economy, Carles Vergara, professor of Finance and Real Estate of IESE Business School, moderarà la sessió sobre com les ciutats s’enfronten per la lluita del talent, el factor clau per al creixement econòmic. Per respondre si Barcelona i Catalunya assoleixen el repte d’elevar el seu talent local, adaptar la força de treball als nous perfils professionals i atreure talent forani tindrem asseguts a la taula a Miquel Martí, CEO de Barcelona Tech City, Anna Gener, CEO de Savills Aguirre Newman Barcelona, i Philippe Jiménez, Vice President Sales South Europe & Brazil of International Work Spaces Group.

La Barcelona Catalonia Coconference tindrà lloc aquest dimarts a partir de les 16:00 h al Salon Debussy, al Palais des Festivals de Cannes.

 

Col·laboració públic-privada per oferir una oferta conjunta a l’inversor estranger

Com en anteriors edicions del certamen, Barcelona Catalonia aposta per un model que suma les propostes de les diferents administracions públiques i els  projectes de les principals companyies privades del sector. En aquest sentit l’estand de Mipim aplega 30 empreses amb vocació internacional i administracions municipals, metropolitanes i supramunicipals que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya. En aquesta ocasió són els ajuntaments de Badalona, Gavà, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, el Consorci de la Zona Franca, Barcelona Sagrera i companyies com Afinance Group, Amat Immobiliaris, Building Center, Cornex Capital, Fabregat Perulles Sales Abogados, Aprotecnic, FCB, Figueres Seating, First Q Network, Forcadell, Gina Barcelona Architects, Invertica, L35 Architects, PGI Engineering, Renta Corporación, Spinnia i Uniq Residential, entre d’altres.Compartiu aquest contingut