Colom assisteix la formació sobre “Turisme accessible i atenció al client amb discapacitat i altres necessitats diverses” : Servei de Premsa

Colom assisteix la formació sobre “Turisme accessible i atenció al client amb discapacitat i altres necessitats diverses”

15/03/2019

Dilluns 18 de març, a les 12:00 hores (Hotel AC Diagonal L’Illa, av. Diagonal, 555), el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, assisteix a la formació sobre “Turisme accessible i atenció al client amb discapacitat i altres necessitats diverses” que té lloc dilluns 18 i dimarts 19 de març, fruit del treball conjunt de la direcció de Turisme de l’Ajuntament i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) en l’àmbit del turisme accessible. El regidor atendrà els mitjans de comunicació, i posteriorment podran prendre imatges d’aquesta formació específica i pràctica per a professionals de l’àmbit turístic, que organitzarà els participants en grups de treball conduïts per diferents associacions de persones amb discapacitat per veure in situ les situacions que es poden trobar en l’àmbit de l’atenció turística.

L’objectiu principal d’aquesta formació és millorar l’atenció que s’ofereix a les persones amb discapacitat als establiments i punts d’interès de la ciutat, així com donar a conèixer el concepte de turisme accessible i les bones pràctiques en aquet àmbit, a més de donar eines per auto-diagnosticar l’accessibilitat del establiments, gestionar-ne el seu manteniment i posar en marxa les actuacions de millora. El curs està organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i Turisme de Barcelona i compta amb la col·laboració de PREDIF, Federació ECOM i AC Hotel Marriot i amb el suport de Fundació Vodafone Espanya.

El curs compta amb un equip  docent de les diverses entitats de persones amb discapacitats, especialitzades en els àmbits de l’accessibilitat i de les diferents discapacitats: ACAPPS (Associació Catalana Promoció Persones Sordes), ECOM, (Federació d’organitzacions de persones amb discapacitat física); FESOCA (Federació de Persones Sordes de Catalunya), DINCAT (Discapacitat Intel·lectual Catalunya); FSMCAT (Federació Salut Mental Catalunya) i ONCE (Organització Nacional Cecs Espanyols).

Colom també participa a la inauguració d’aquest curs (9:00 hores), que celebra la segona edició, compta amb més d’una cinquantena de persones inscrites i s’adreça a professionals del sector turístic, d’administracions públiques i/o empreses turístiques locals. L’acte d’obertura també comptarà amb la participació de la Fundación Vodafone España i AC Hotel Marriot Diagonal l’Illa. La conferència inaugural, a càrrec de PREDIF, serà  sobre “Marc general de turisme accessible en referència a establiments turístics”.

El dia 19 hi haurà una taula de bones pràctiques en els que assistiran professionals de Barcelona Zero Límits, Universitat Ramón Llull, Fundació Miró, Easy Tours i un viatger en primera persona.

 Compartiu aquest contingut