L’avinguda de la Riera de Cassoles estrena nomenclatura i reurbanització : Servei de Premsa

L’avinguda de la Riera de Cassoles estrena nomenclatura i reurbanització

31/03/2019

Aquest diumenge, el veïnat ha celebrat amb una festa ciutadana el canvi de nom de l’antiga avinguda Príncep d’Astúries, que ja compta amb els nous cartells

A més, estan pràcticament finalitzades les obres que s’han dut a terme durant l’últim any per eixamplar les voreres i reduir de quatre a tres els carrils de circulació d’aquesta via, que uneix la plaça de Lesseps i la Via Augusta

Els treballs han tingut un pressupost de 4,6M, i s’han creat noves zones d’estada, més passos de vianants i una avinguda més pacificada d’acord amb les peticions dels veïns i veïnes

La nova avinguda de la Riera de Cassoles està de celebració. Aquest diumenge, el veïnat ha organitzat una festa per donar la benvinguda a la nova denominació de l’antiga avinguda Príncep d’Astúries, que ja compta amb els nous cartells. Aquesta novetat se suma a la finalització de les obres de reurbanització de la via, que ja estan pràcticament enllestides per donar pas a una avinguda més pacificada i amb més espai per als vianants.

El Districte ja ha procedit al canvi de plaques de l’avinguda, que passa a anomenar-se Riera de Cassoles. El canvi és fruit d’una iniciativa liderada per la Plataforma Riera de Cassoles, que es va constituir al 2015 després que l’Ajuntament de Barcelona va aprovar promoure el canvi de nom d’una dotzena de places i carrers de la ciutat dedicats a personalitats de l’aristocràcia borbònica. El nom recupera la denominació de la riera de Cassoles, frontera natural amb l’antic municipi de Gràcia, coincident amb el traçat actual del vial.

Pel que fa a la nova urbanització, estarà gairebé finalitzada ja aquest dilluns, quan es donarà per acabat el gran gruix de l’obra i només faltarà fer els últims repassos i acabar de col·locar en els propers dies alguns elements de mobiliari urbà i retirar alguns elements com ara armaris elèctrics o instal·lacions.

L’objectiu principal de l’actuació ha estat augmentar l’espai per al vianant, revitalitzar l’avinguda i millorar la connexió entre barris per on conflueix l’avinguda, que uneix la plaça de Lesseps i la Via Augusta, als districtes de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi. La inversió ha estat d’uns 4,6 milions d’euros.

El projecte de renovació ha recollit les peticions i inquietuds dels veïns i veïnes, que van manifestar la voluntat de disposar d’una una via pacificada que relligui els àmbits adjacents. Per això, s’han eixamplat les voreres i s’han creat elements com més zones d’estada per al descans dels vianants, més passos de vianants i més arbrat.

 

 

Amb la remodelació, l’avinguda ha passat a tenir tres carrils de circulació, dos en sentit descendent –un per a autobús i un per a cotxes– i un únic carril en sentit ascendent compartit per a cotxe i autobús. Abans, la calçada tenia quatre carrils en total.

 

 

La disminució d’espai reservat per a vehicles ha fet possible guanyar-ne per als vianants. Així, al llarg de tota la traça de l’avinguda les voreres noves són d’uns 4,5 metres, més amples que les d’abans de la remodelació, que eren d’entre 2,20 i 3,10 metres. L’ampliació de voreres ha permès la plantació d’arbrat, una espècie pròpia de la ribera de les rieres, rememorant la riera de Cassoles.

 

 

La calçada és d’11 metres d’amplada, que donen cabuda als tres carrils de circulació i un carril addicional de 1,80 metres que va variant la seva funció al llarg del traçat, quedant per a càrrega i descàrrega, contenidors o aparcament de motocicletes.

A més, pel que fa a il·luminació, s’han eliminat els fanals existents i se n’han ubicat de nous més eficients energèticament. Quant a la pavimentació, s’han utilitzat materials que afavoreixen la reducció de la contaminació acústica. També s’ha incorporat nova vegetació i mobiliari urbà a totes dues voreres, i dos punts de recàrrega lenta per a motocicletes elèctriques.Compartiu aquest contingut