Barcelona reconeix la trajectòria de Montserrat Caballé amb la Medalla d’Or de la Ciutat : Servei de Premsa

Barcelona reconeix la trajectòria de Montserrat Caballé amb la Medalla d’Or de la Ciutat

12/04/2019

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquesta tarda, al Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu, l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat, a títol pòstum, a Montserrat Caballé. La glossa de la guardonada ha anat a càrrec de Lluís Pasqual.

El Plenari del Consell Municipal del passat mes de novembre va acordar la Medalla d’Or de la ciutat de Barcelona a Montserrat Caballé en reconeixement a la seva carrera artística, per la seva vinculació amb la ciutat de Barcelona i per la seva condició d’ambaixadora cultural internacional de la ciutat. Montserrat Caballé ha estat una artista memorable, que a través de la música i de l’òpera, ha contribuït a l’enaltiment de la cultura. Nascuda el 1933 al barri de Gràcia, va mantenir un estret vincle amb la ciutat a diferents nivells, a través del Gran Teatre del Liceu i amb la interpretació que va fer amb Freddie Mercury del tema “Barcelona”, un dels himnes populars associats als Jocs Olímpics del 92.

 

 

 

 

En el decurs de l’acte, l’alcaldessa ha destacat la trajectòria artística de Montserrat Caballé, “una barcelonina universal, una veu prodigiosa que va dedicar la seva vida a la música”, i ha remarcat el paper del Gran Teatre del Liceu en la carrera de la soprano, ha dit que des del seu debut el 1962 no va faltar mai a la cita amb el seu públic, que sempre li va professar admiració i suport, i ha recordat que Caballé va ser una de les primeres que es va alçar públicament per demanar la reconstrucció del Liceu després de l’incendi.Compartiu aquest contingut