Un faristol recordarà les 11 víctimes dels bombardejos feixistes a Sant Andreu de Palomar : Servei de Premsa

Un faristol recordarà les 11 víctimes dels bombardejos feixistes a Sant Andreu de Palomar

13/04/2019

El barri de Sant Andreu de Palomar ha homenatjat aquest matí les víctimes que hi va haver al barri arran els bombardejos feixistes de l’11 de gener de 1938. L’acte ha estat organitzat pel Centre d’Estudis Ignasi Iglesias en el marc de la quarta edició de la Primavera Republicana. La jornada també ha volgut ser un record als homes i les dones de Sant Andreu que van fer possible la Segona República.

 

 

 

Durant l’acte, s’ha instal·lat un faristol commemoratiu en record de les 11 víctimes en el mateix indret on es van produir els bombardejos, a la cruïlla del carrer de les Monges amb la Rambla de Fabra i Puig. La jornada ha estat també un reconeixement als homes i les dones que van fer possible la Segona República a Sant Andreu de Palomar.

L’homenatge a les víctimes santandreuenques dels bombardejos feixistes forma part de la programació de la quarta edició de la Primavera Republicana, organitzada pel consistori. Es tracta d’un cicle cultural i de reflexió que inclou concerts, obres de teatre, cicles de cinema i debat i esdeveniments esportius per celebrar els valors del republicanisme a l’entorn del 14 d’abril. Les activitats programades, 24 en total, tenen lloc de manera descentralitzada arreu dels diferents districtes de la ciutat.

 Compartiu aquest contingut