Aquest Sant Jordi es fregaran els 7 milions de roses venudes : Servei de Premsa

Aquest Sant Jordi es fregaran els 7 milions de roses venudes

16/04/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Els majoristes de Mercabarna preveuen que les comandes d’última hora mantinguin les vendes en gairebé 7 milions de roses, xifra lleugerament inferior a l’any passat.

 

Mercabarna-flor ha presentat avui les previsions de comercialització de roses per Sant Jordi, en un acte presidit pel regidor d’Empresa, Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona i President de Mercabarna, Agustí Colom, acompanyat pel President de l’Associació d’Empresaris i Majoristes de Mercabarna-flor, Miquel Batlle i el Director General de Mercabarna, Josep Tejedo.

El president de Mercabarna, Agustí Colom, ha afirmat que a Mercabarna-flor s’espera “mantenir les vendes de l’any passattot i que es pot produir un lleuger descens, d’aproximadament un 5%”. Cal recordar que el 2018 es va arribar a una xifra rècord de comercialització, amb més de 7 milions de roses venudes a tot Catalunya. Colom ha destacat que, “tot i la bona previsió, l’únic punt d’incertesa el genera l’endarreriment en les comandes del sector de la restauració, les empreses que obsequien els treballadors amb una rosa i els estudiants”. El fet que Sant Jordi arribi just després de Setmana Santa comporta una major dificultat per organitzar-se a aquests col·lectius, de forma que es preveu que la venda a nivell majorista es concentri encara més en els dies previs a Sant Jordi.

Mercabarna-flor té previst comercialitzar un terç del total de roses venudes a Catalunya, és a dir, uns 2,3 milions d’unitats.

El president de Mercabarna, Agustí Colom, ha apuntat que “Sant Jordi és un dels esdeveniments més importants per al sector floral català, una diada en la qual es venen el 30% del total de les roses que es comercialitzen a Catalunya durant l’any”.

 

Tendències en embolcalls

Continua la tendència d’embolcalls fets amb materials naturals de les darreres temporades: paperines de cartró i de tela de fer farcells, elements de fusta, suports de ferro i altres materials innovadors i ecològics com ‘ceràmiques’ fetes a partir de midó de blat de moro. A més, cal remarcar que gairebé tota l’oferta de complements d’aquest estil està dissenyat i produït per empreses catalanes del sector floral.

En aquesta Diada també es confirma la tendència creixent de comprar roses ‘especials’, de bona qualitat i amb un disseny molt treballat per part del florista.

 

Es mantenen preus

Segons ha explicat el President de l’Associació d’Empresaris i Majoristes de Mercabarna-flor, Miquel Batlle, els preus del majorista són molt similars als de l’any passat, a causa de la bona disponibilitat de la rosa vermella d’Equador i de Colòmbia.

En canvi, “les roses de color groc i de tons clars van una mica més cares per una major demanda a Europa i Amèrica amb motiu de la Pasqua”, ha explicat Batlle. Igualment, ha recordat que “per assegurar-se una rosa de bona qualitat i llarga durada, és aconsellable que s’adquireixi als professionals de les floristeries”.

 

Varietats més venudes

El protagonisme absolut de la Diada de Sant Jordi el continuarà tenint la tradicional rosa vermella amb un 90% sobre el total de roses comercialitzades. Aquest Sant Jordi es veurà frenada la venda de la rosa groga, que es quedarà en el 5% del total, principalment a causa d’una oferta menor a nivell internacional i un major preu de les roses de color.

Pel que fa a rosa vermella, la varietat Freedom (procedent de Colòmbia i Equador) serà la protagonista absoluta d’aquesta Diada,acaparant el 80% de les vendes i es consolida com a rosa preferida tant pels professionals com pels compradors. La segona rosa més venuda és la Red Naomi, procedent d’Holanda, que suposarà un 15% del total de roses vermelles.

 

Principals orígens de les roses 

El 70% de la rosa venuda des de Mercabarna-flor procedeix d’Amèrica (Colòmbia i Equador), mentre que el 30% és d’origen europeu. A més, cal remarcar un augment en la comercialització de roses de producció estatal, que assoleixen una quota del 9% sobre el total (7% Barcelona; 2% Comunitat Valenciana).





Paraules clau

mercabarna/ sant jordi/ Sant Jordi 2019/