El Mercat de Sant Antoni restringeix l’accés als grups de visitants i el de la Boqueria accentua la restricció : Servei de Premsa

El Mercat de Sant Antoni restringeix l’accés als grups de visitants i el de la Boqueria accentua la restricció

18/04/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La visita de grups es prohibeix els divendres i dissabtes d’abril a octubre durant tot l’horari d’obertura del mercat

El decret també preveu que els vigilants de seguretat “acompanyaran a l’exterior” els grups de menys de 15 persones quan la seva presència impedeixi la circulació normal dels clients a les parades o impedeixi l’atenció al públic en condicions adients per part dels comerciants

També es convidarà a marxar del recinte les persones que toquin i manipulin els aliments amb l’objectiu de fer-ne fotografies, que mengin o beguin fora dels espais destinats a aquests usos, o que produeixin cridòria que alteri el normal funcionament del mercat

Aquestes dues darreres disposicions es començaran a aplicar també al Mercat de la Boqueria

S’adjunta àudio i vídeo del regidor de Turisme, Comerç i Mercat, Agustí Colom

El Mercat de Sant Antoni restringirà l’accés a grups de visitants tots els divendres i dissabtes per tal de preservar el model de mercat que hi ha actualment. Es prohibirà l’accés als grups de més de 15 i s’obligarà a abandonar el recinte a les persones que estiguin pertorbant el normal funcionament de l’equipament, bé sigui en grup o de forma individual. Aquesta darrera disposició es començarà a aplicar també al Mercat de la Boqueria on no es feia fins ara.

Així, des del dia 1 d’abril fins el 30 d’octubre el Mercat de Sant Antoni prohibirà l’entrada durant tot l’horari d’obertura als grups de 15 o més visitants que vagin amb una o més persones que actuïn com a guia. Els grups de menys persones podran entrar, però se’ls convidarà a sortir del mercat si mostren un comportament que no permet el normal funcionament del mercat.

Els informes que s’han fet mostren que tenint en compte l’amplada dels passadissos, una concentració de 15 persones és suficient per impedir el normal flux de gent a l’interior del mercat. A més, s’ha constatat que les experiències dutes a terme en els darrers anys als Mercats de la Boqueria i de Santa Caterina, en aquest mateix sentit, afavoreixen el correcte desenvolupament del mercat.

Les restriccions que ara s’implanten al Mercat de Sant Antoni tenen l’objectiu de preservar l’actual model de mercat i garantir-ne el bon funcionament de cara als venedors i clients, tant els habituals com els esporàdics. Amb el decret d’alcaldia que regula l’entrada al mercat, l’Ajuntament dóna resposta a la petició que l’Associació Administrativa de Concessionaris del Mercat de Sant Antoni ha fet arribar a l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona per tal que s’implementi una regulació per a grups.

El decret especifica que en el cas que els serveis de vigilància detectin la presència de grups organitzats de visitants en el recinte del mercat han d’informar-los de la prohibició i acompanyar-los fins a l’exterior. Si el grup organitzat encara no hagués accedit al recinte, li han d’impedir directament l’entrada explicant la raó.

Una de les novetats que es començarà a aplicar al Mercat de la Boqueria, a banda d’aplicar-se també al de Sant Antoni, és que els vigilants de seguretat actuaran també informant i acompanyant al carrer els grups de menys de 15 visitants quan la seva presència produeixi aglomeracions obstruint els passadissos del mercat o impedint la circulació normal de les persones pels seus espais comuns. Igualment, quan obstaculitzin l’acostament normal dels clients a les parades o l’atenció al públic en les condicions degudes per part dels comerciants del mercat.

En qualsevol cas, el decret també preveu que, tant al Mercat de la Boqueria com al de Sant Antoni, els vigilants de seguretat convidaran a marxar del recinte les persones, sigui de forma individual o en grup, quan:

– Toquin i manipulin els aliments i productes exposats amb l’objectiu de fer-ne fotografies.
– Estiguin menjant o bevent en qualsevol dels espais del mercat no destinats a aquests usos
– Produeixin soroll o cridòria que alteri o pertorbi el normal funcionament del mercat

Seran els mateixos vigilants del mercat, degudament acreditats i amb la placa d’identificació corresponent, els que duran a terme aquestes tasques, en compliment del decret, i sempre sota les instruccions i disposicions de les forces i cossos de seguretat, en especial de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

En la mateixa línia, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona ja va mantenir contactes amb els guies turístics per tal de treballar conjuntament per evitar els comportaments inadequats.

 

Enllaços relacionats:

Àudio declaracions del regidor de Turisme, Comerç i Mercat, Agustí Colom (WAV)

Vídeo declaracions del regidor de Turisme, Comerç i Mercat, Agustí Colom (MP4)





Paraules clau

boqueria/ mercat/ Mercat de la Boqueria/ mercats/ turisme/