Mia Couto protagonitza el Pregó de la Lectura de Sant Jordi : Servei de Premsa

Mia Couto protagonitza el Pregó de la Lectura de Sant Jordi

23/04/2019



Temps estimat de lectura: 1 minut

Aquesta tarda ha tingut lloc, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, el Pregó de la Lectura de Sant Jordi, amb una conversa entre l’escriptor Mia Couto i la periodista Anna Guitart. El Pregó està organitzat per Biblioteques de Barcelona en col·laboració amb les editorials Alfaguara i Edicions del Periscopi. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit l’acte.

Mia Couto (Beira, Moçambic, 1955), és un dels escriptors més rellevants en llengua portuguesa i l’autor moçambiquès més traduït. Couto viu actualment a Maputo, ciutat prioritària de la Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona i amb la qual Biblioteques de Barcelona ha participat en projectes de cooperació directa, treballant conjuntament amb la formació de conductors de clubs de lectura a Maputo.

 

El Pregó de la lectura es fa a l’Ajuntament de Barcelona des del 2003, i el realitza un escriptor o escriptora amb reconeixement internacional que conversa amb un presentador-entrevistador sobre el valor de la lectura i també sobre la seva obra. Els autors convidats han estat fins ara Quino, José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luís Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza i Almudena Grandes.





Paraules clau

cultura/ sant jordi/ Sant Jordi 2019/