Barcelona reconeix la trajectòria d’Assumpció Malagarriga i Maria Dolors Bonal amb la Medalla d’Or al Mèrit Cultural : Servei de Premsa

Barcelona reconeix la trajectòria d’Assumpció Malagarriga i Maria Dolors Bonal amb la Medalla d’Or al Mèrit Cultural

29/04/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat aquesta tarda, al Saló de Cent, la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a Assumpció Malagarriga i a Maria Dolors Bonal. El Plenari del Consell Municipal del 20 de desembre de 2018 va aprovar atorgar aquest reconeixement a Assumpció Malagarriga “per ser una de les principals impulsores de la renovació dels programes educatius musicals a Barcelona i arreu de Catalunya, havent dedicat la seva trajectòria professional a l’educació musical.

Es va formar musicalment a Manresa i a Barcelona i l’any 1991 va ser nomenada cap del Programa d’Educació Musical de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) i també ha estat durant 15 anys al capdavant del Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona. En la seva carrera destaquen programes com “Cantània”, una activitat coral que cada any compta amb la participació de 40.000 nenes i nens.”

En el mateix Plenari, es va aprovar atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a Maria Dolors Bonal “per la seva trajectòria en l’ensenyament musical, durant la que ha fet de la música una eina d’integració i transformació social, fugint dels cànons tradicionals d’ensenyament. Ha estat la creadora de la Coral Esquitx, el Secretariat de Corals, l’escola de música l’Arc i l’entitat Raval Xamfrà, apostant per un model centrat en la música com a principal eina educativa.”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat la trajectòria de Bonal i Malagarriga, “dues dones valentes, sensibles, intel·ligents, curioses, innovadores, que estimen la música, l’educació i els nostres joves i infants. Les dues ens han demostrat que la música és imprescindible per la desnvolupament emocional i social de totes les persones, i molt especialment dels nostres infants i joves”. L’alcaldessa ha afirmat també que Malagarriga i Bonal han ensenyat a moltes generacions d’infants i joves una de les coses més boniques que es poden ensenyar: a conèixer, estimar i practicar la música i que, amb la seva dedicació, “han demostrat que la música és la millor eina per formar una ciutadania activa, crítica i lliure. Per això, necessitem que s’estengui el llenguatge de la música, i que arribi a tothom, a tots els barris, a totes les escoles, que tots els joves infants de la ciutat, siguin del territori que siguin, puguin accedir a l’educació musical.”

En el decurs de l’acte hi han intervingut el comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats; la directora de l’Escola Municipal de Can Ponsic, Mireia Hernández, que ha fet la glossa de Maria Dolors Bonal; i el director musical i artístic de la Jove Orquestra Nacional de Cataluna, Manel Valdivieso. Músics de Xamfrà, i del Cor de Cambra de Música de Sarrià de Can Ponsic, han ofert actuacions musicals.





Paraules clau

Medalla d’Or al Mèrit Cultural/