El Consell Escolar Municipal de Barcelona renova els càrrecs : Servei de Premsa

El Consell Escolar Municipal de Barcelona renova els càrrecs

02/05/2019

El CEMB es el primer consell participatiu en el que s’ha utilitzat el vot electronic per escollir els nous representants dels col·lectius

El Consell Escolar Municipal de Barcelona ha renovat formalment la meitat dels membres representants dels sectors de famílies, estudiants, docents, PAS, direccions i titulars, provinents dels consells escolars de centres i dels CEMD, un cop transcorreguts quatre anys des que en van prendre possessió els representants avui sortints. L’acte se celebrat aquesta tarda en sessió plenària després que les votacions es duguessin a terme entre el 26 de març i el 2 d’abril.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha posat en valor el Consell Escolar Municipal com “un ens cabdal per a la participació de tots els sectors i per impulsar les polítiques educatives de la ciutat. Avui s’incorporen nous representants del món estudiantil, el món sindical, les escoles, la comunitat educativa o les universitats per treballar colze a colze amb l’ajuntament per impulsar polítiques públiques, ja sigui de planificació escolar, de lluita contra la segregació o del projecte educatiu de ciutat.”

El Consorci d’Educació Municipal de Barcelona és l’òrgan de participació ciutadana en l’àmbit de l’educació. Té una funció assessora, pot elevar informes i propostes a les institucions educatives i al municipi i és també consultat per l’Administració educativa de la Generalitat de Catalunya, pel Consorci d’Educació i per l’Ajuntament de Barcelona.

Així, les persones que avui entraran a formar part del Consell Escolar Municipal són les següents:

– Bernat Anton, Associació estudiants
– Josep Maria Castellà, Universitat Pompeu Fabra
– Carolina Comas, Docents Sector Públic
– Guillem Muñoz, Estudiants Sector Concertat
– Paul Mussach, Famílies Sector Públic
– Oriol Navarro, Titulars Sector Concertat
– Xavier Purroy, Estudiants Sector Concertat
– Astrid Ruiz, Direccions Sector Públic
– Oriol Sala, Estudiants Sector Públic
– Montserrat Simon, Consorci d’Educació de Barcelona
– Oriol Solé, Families Sector Públic
– Andrea Tuset, Families Federació
– Josep Vilalta, Universitat de Barcelona

 

Primeres eleccions amb vot electrònic

El Consell Escolar Municipal ha estat el primer consell de participació del consistori que ha renovat els seus membres fent ús del vot electrònic que proporciona la plataforma Decidim Barcelona, i que en aquest cas s’ha combinat amb el vot presencial. Les votacions es van realizar entre el 26 de març i el 2 d’abril. A partir d’aquesta experiència s’aniran implantant en el CEMB totes les eines que proporciona la plataforma.

 

Pla Estratègic Barcelona Ciutat Educadora

Durant la sessió, també s’ha fet repàs del Pla Estratègic Barcelona Ciutat Educadora, resultat de l’impuls tècnic de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, però també d’un procés participat on el Consell Escolar ha tingut un paper destacat, aportant contingut qualificat, i concretant necessitats i reptes. En la darrera sessió, el mes de març, les persones que integren el Consell Escolar i la Taula Tècnica de Barcelona Ciutat educadora van treballar acompanyades per les expertes Mireia Civís, Marina Garcés i Itzíar González tot abordant els eixos principals d’aquest pla: Desenvolupament Sostenible, Drets Humans, Igualtat de Gènere, Cultura de Pau, Ciutadania Global i Pluralisme Cultural.Compartiu aquest contingut