Obren els nous allotjaments amb serveis col·lectius per a persones sense llar del carrer Tànger : Servei de Premsa

Obren els nous allotjaments amb serveis col·lectius per a persones sense llar del carrer Tànger

08/05/2019

El nou equipament disposa de 20 habitacions (16 individuals i 4 dobles) i també compta amb un menjador social amb capacitat per atendre 80 persones diàries

El centre tindrà un pressupost de 505.000 euros anuals i té com a objectiu bàsic potenciar la inserció social i l’autonomia de les persones usuàries

L’Ajuntament de Barcelona obre aquest dimecres un nou equipament per atendre persones en situació de sensellarisme. Es tracta d’un centre situat a la cantonada dels carrer Tànger i Àlaba que compta amb un total de 20 allotjaments (16 individuals i 4 dobles) amb serveis col·lectius. Concretament, els allotjaments es distribueixen entre les sis plantes de l’edifici, dos d’ells estan totalment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, i en la seva totalitat disposen del mobiliari i parament necessari per fer vida, a banda d’una petita cuina amb microones i nevera i d’un lavabo amb rentamans i dutxa. La zona comuna compta amb la recepció, una sala polivalent, un espai de lavabos, una zona de bugaderia i els magatzem necessaris.

 

 

 

 

El nou equipament acollirà igualment un servei de menjador social amb capacitat per atendre 80 persones al dia i que funcionarà els 365 dies de l’any a la sala polivalent. Aquesta sala, de fet, també operarà com a punt de trobada i d’activitats programades en horari de matí i tarda, tant per a les persones residents com per a aquelles que siguin derivades des del servei de menjador.

Els allotjaments del carrer Tànger tindran un pressupost d’uns 505.419,39 euros anuals, que es divideix a parts iguals pel servei d’allotjament i acompanyament social, d’una banda, i pel servei de menjador i tallers, de l’altra. El perfil de les persones usuàries és el d’homes, dones o parelles sense menors que estiguin en situació d’exclusió social i, especialment, persones que estiguin en situació de sensellarisme que ja estiguin en seguiment pels serveis socials bàsics de la ciutat de Barcelona. De fet, per accedir a l’equipament caldrà ser derivat pels serveis socials d’atenció a les persones en situació de sensellarisme. L’objectiu bàsic és aconseguir la inserció social d’aquestes persones i la consolidació de la seva autonomia personal, mitjançant la provisió d’un allotjament de llarga estada que faciliti la transició cap a un habitatge més estable, amb un funcionament comparable al dels anomenats “hotels socials” que ja existeixen en d’altres ciutats d’Europa.

El centre obre amb plena ocupació, la qual cosa significa que allotjarà 20 persones, dels quals el 25% són dones. El 63,3% d’aquestes persones tenen la nacionalitat espanyola, la majoria té entre 51 i 65 anys (tot i que també hi ha tres menors de 30 anys) i també la majoria disposa d’uns mínims ingressos per prestacions que en cap cas superen els 700 euros mensuals.

Entre els eixos d’intervenció s’inclou un vessant socioeducatiu per potenciar les relacions socioafectives de veïnatge i familiars, però també un altre de laboral per assolir el millor procés d’inserció i formació laboral possible. Igualment, es farà seguiment dels aspectes de salut i la vinculació amb la xarxa sanitària pública, acompanyament en el procés de cerca d’habitatge i es treballarà la inserció en la xarxa veïnal i de barri. El nou servei neix amb la voluntat de treballar prioritàriament la vinculació amb els recursos comunitaris del seu entorn, com biblioteques, centres cívics i esportius, entre d’altres. Igualment, la intenció és implicar les persones ateses en la dinàmica del centre, amb estratègies i activitats a partir de les quals es pugui generar vincles, ja siguin assemblees o espais de gestió i resolució de conflictes i de convivència, per exemple.Compartiu aquest contingut