Barcelona llança un concurs públic per al projecte de transformació de la Model : Servei de Premsa

Barcelona llança un concurs públic per al projecte de transformació de la Model

13/05/2019

L’Ajuntament convoca un concurs per seleccionar l’equip de professionals que elaborarà el projecte d’ordenació del gran pol d’equipaments i espai verd de l’Esquerra de l’Eixample i la ciutat

Les propostes tindran com a punt de partida el nou Pla Director consensuat durant el procés participatiu amb el veïnat, que té com a eixos l’habitatge i els equipaments públics de proximitat, el verd i la preservació de la memòria i el patrimoni

Al gener de 2020 s’escollirà un sol equip guanyador d’entre sis finalistes, que haurà d’elaborar l’avantprojecte de parc urbà i verd i un document de base a partir del qual es redactaran els projectes de cada equipament

La transformació de la Model continua avançant. L’Ajuntament impulsa un concurs públic per seleccionar l’equip tècnic que redactarà el projecte per fer possible la transformació de l’antic centre penitenciari en un gran pol d’equipaments i espai verd de l’Esquerra de l’Eixample i la ciutat. Les bases del concurs ja s’han publicat al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i al web del perfil del contractant de Barcelona d’Infraestructures Municipals, SA (BIMSA).

L’objectiu és atraure els millors professionals i les millors propostes de definició de com serà la Model del futur, tant pel que fa a l’ordenació del conjunt del recinte i dels equipaments com en el disseny i la urbanització del gran parc verd, l’espai lliure i els carrers o connectors que es crearan.

Els criteris del concurs prenen com a base les directrius del nou Pla Director de 2019, que s’ha consensuat a través del procés participatiu dut a terme l’any passat amb el veïnat i els actors de l’entorn del l’antic recinte penitenciari. I també la Modificació de Pla General Metropolità per a la transformació de l’àmbit, que es va aprovar inicialment el març passat i regula el total de 27.723 m2 que hi ha a les dues illes de l’Eixample compreses entre els carrers Entença, Provença, Rosselló i Nicaragua.

[…]

 

Descarregar document en format PDFCompartiu aquest contingut