Comença la festa major de Nou Barris amb més protagonisme del col·lectiu LGTBI : Servei de Premsa

Comença la festa major de Nou Barris amb més protagonisme del col·lectiu LGTBI

13/05/2019

Tindrà lloc del 14 al 19 de maig, i incorpora un programa accessible en què destaca la presència d’activitats vinculades al moviment LGTBI per defensar la tolerància i la convivència i expressar el rebuig del districte a l’homofòbia

El pregó anirà a càrrec de membres de les entitats 17 de Maig i Nou Barris LGTBI, i hi haurà una xerrada, un espectacle poètic, una fira d’entitats, una cercavila i una biblioteca vivent vinculades a aquest moviment social

La programació aplega moltes més activitats de música, dansa, tradicions populars, circ, teatre, foc, tallers i jocs que s’organitzen gràcies a l’esforç de les entitats i associacions del districte

La Festa Major arriba a partir de demà dimarts a Nou Barris i omplirà durant una setmana, fins el diumenge 19, els carrers del districte amb activitats de tot tipus per al gaudi de tothom. Enguany, destaca la participa activa del col·lectiu LGTBI, que té un protagonisme destacat en les activitats que figuren al programa per ressaltar els valors de la tolerància i la convivència que defineixen la manera de ser del districte.

Un d’aquests actes és el pregó, que tindrà lloc el divendres a les 19:30 hores al pati de la seu del Districte i anirà a càrrec de membres de les entitats del districte 17 de Maig i Nou Barris LGTBI. També el divendres, a la plaça Major de Nou Barris, hi haurà una fira d’entitats LGTBI organitzada per les associacions del Consell Municipal LGTBI. I al llarg de la setmana hi haurà més coses, com una xerrada sobre els models de família diversos, una biblioteca vivent LGTBI, un microshow poètic-queer i una cercavila LGTBI.

D’aquesta manera, la festa contribuirà a donar visibilitat a aquest moviment i a demostrar que el districte és un espai de respecte on no tenen cabuda l’homofòbia, les discriminacions, el racisme ni el masclisme.

 


Cartell de la Festa Major, dissenyat per Andrea Kiriyac, alumna del Cicle de Grau Mitjà d’APGI de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià.
La programació aplega moltes més activitats de música, dansa, tradicions populars, circ, teatre, foc, tallers i jocs, així com de pedagogia, sensibilització i solidaritat. El dissabte, a la plaça Major de Nou Barris hi haurà una festa per l’educació pública, amb un una cercavila, una mostra d’escoles i instituts públics del districte, un espectacle infantil del grup teatral ‘Més Tumàcat’ i una lectura d’un manifest a càrrec de l’Assemblea Groga i Coordinadora Ampa Nou Barris.

Aquest any hi tornarà a haver el concert organitzat per la Plataforma per la Llengua. Al parc de Can Dragó, de les 18h a les 2h de la matinada actuaran Doctor Prats, el DJ Ernest Codina, Auxili, Nel·lo C, Roba Estesa, Infumables i Suu. I el diumenge s’organitzarà una jornada de portes obertes a la nova piscina i poliesportiu Turó, que entrarà en funcionament properament per donar serveis esportius de qualitat al veïnat.

Com cada any, la festa s’organitza comptant amb l’esforç de les entitats i associacions del districte, que desinteressadament i apassionada donen el millor de si mateixes per aconseguir una celebració diversa, plural i transversal.

NOTA: Adjuntem el programa en format PDF.Compartiu aquest contingut