Presentació de la Guia d’Història Urbana AUTOMÒBIL/BCN : Servei de Premsa

Presentació de la Guia d’Història Urbana AUTOMÒBIL/BCN

15/05/2019

Dijous 16 de maig, a les 17:30 hores, ( Sala de Premsa Automobile Barcelona. Palau número 8, Fira de Barcelona, entrada per Plaça Espanya), tindrà lloc la presentació de la Guia d’Història Urbana número 26 AUTOMÒBIL/BCN.  Aquesta guia, obra de Marià Hispano, ha estat editada conjuntament per la Fira de Barcelona i el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), Institut de Cultura, Ajuntament de Barcelona. La presentació anirà a càrrec d’Enrique Lacalle, Marià Hispano i Joan Roca. La guia s’ha fet amb motiu del centenari d’Automobile Barcelona, el Saló Internacional del Automóvil organitzat per Fira de Barcelona.

És una obra d’història del segle XX sobre la rellevància decisiva del sector de l’automòbil en l’economia i la societat de Barcelona. Feta Marià Hispano ha estat revisada des del Departament d’Història Econòmica de la UB. Dins de la línia de programació del MUHBA, la guia se situa en la seqüència d’exposicions, itineraris i publicacions que es va iniciar el 2010 amb l’exposició “Ja tenim 600. La represa sense democràcia”, a la qual van seguir en els anys posterior l’exposició “L’enginy de postguerra. Microcotxes de Barcelona” i el llibre “Barcelona malgrat el franquisme. La Seat i la ciutat”. Així mateix, la guia forma part dels treballs preparatoris per al futur centre d’intepretació del Treball i la Ciutat del MUHBA a Fabra i Coats, projecte que, a més dels Amics de la Fabra, compta amb la col•laboració dels antics treballadors de Hispano Suiza/Pegaso, Memorial Seat, Elizalde/Mercedes, etc.Compartiu aquest contingut