Automobile Barcelona i MUHBA plasmen en una guia els 100 anys de relació entre saló, ciutat i indústria : Servei de Premsa

Automobile Barcelona i MUHBA plasmen en una guia els 100 anys de relació entre saló, ciutat i indústria

16/05/2019

Aquesta tarda s’ha presentat en el marc de Automobile Barcelona, el Saló Internacional de l’Automòbil organitzat per Fira de Barcelona, la Guia d’Història Urbana Automòbil/BCN elaborada pel Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) en col·laboració amb el saló, que plasma en un mapa de la ciutat 100 anys d’història comuna entre Barcelona, l’automòbil i la seva indústria.

La guia, elaborada per Marià Hispano, historiador i arxiver de Fira de Barcelona, al costat del MUHBA, mostra de manera gràfica els estrets vincles històrics entre la indústria de l’automoció, el mateix saló de l’Automòbil que aquest 2019 compleix 100 anys i la ciutat de Barcelona. Per plasmar aquesta relació simbiòtica repassa fites històriques de la indústria a la capital catalana i els situa en el pla urbà de Barcelona per mostrar tots aquells punts que van ser o són encara rellevants per a la indústria, des de les primeres fàbriques situades a l’Eixample, fins al primer semàfor, entre d’altres.

La presentació ha comptat amb la presència del president d’Automobile Barcelona, Enrique Lacalle, i el director del MUHBA, Joan Roca. Lacalle ha assegurat que “en un únic planol hem concentrat cent anys d’història de l’automòbil i de Barcelona. El marc és el més idoni ja que la història de l’automòbil va començar aquí”.

Per la seva banda, Roca ha afirmat que “no es podria entendre la història econòmica, social i fins i tot política de Barcelona com a metròpoli i com a capital de Catalunya sense la història de la indústria de l’automòbil al llarg de tot el segle XX, que és el que mostra aquesta Guia”.

L’elaboració d’aquesta guia històrica és una col·laboració entre Fira de Barcelona i el MUHBA que s’emmarca dins de les iniciatives i activitats que està realitzant Automobile Barcelona per celebrar la seva edició centenària.

Imatges de la presentació i de la guia disponibles aquí

 

Document relacionat:

AUTOMÒBIL/BCN. Guia d’Història UrbanaCompartiu aquest contingut