Eloi Badia participa al Fisidabo 2K, la Festa de la Física del Tibidabo : Servei de Premsa

Eloi Badia participa al Fisidabo 2K, la Festa de la Física del Tibidabo

16/05/2019

Divendres, 17 de maig, a les 10.15 hores, a la plaça dels Somnis del Tibidabo, el regidor de Presidència i president de BSM, Eloi Badia, participarà a l’obertura de la nova edició de Fisidabo 2K, la festa de la Física del Tibidabo.

Es tracta de la 2a edició d’aquesta iniciativa, organitzada pel Parc d’Atraccions del Tibidabo,el grau d’Enginyeria Física de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) i Ciència 360, i impulsada pel Dr. Luis Carlos Pardo, professor de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la UPC. També hi assistiran el rector de la UPC, Francesc Torres i la directora del Parc d’Atraccions Tibidabo, Rosa Ortiz.

L’objectiu de la jornada és que els alumnes aprenguin física prenent part del procés d’aprenentatge de forma activa en un entorn lúdic com el del Tibidabo, fomentant  l’aprenentatge autònom de l’alumnat i el treball cooperatiu.

Els estudiants disposen de 24 propostes d’experiment a les diferents atraccions del Parc, com el Giradabo, el Mira Miralls o el Hurakan. Els experiments s’han creat a partir del currículum escolar, així els alumnes i els professors poden aprofitar el material de tot el curs. Els estudiants es podran moure lliurement pel Parc i, a més del suport dels professors, comptaran també amb l’ajut de 100 voluntaris del grau d’Enginyeria Física de la UPC.

Aquest és el segon any de gran abast escolar del Fisidabo, després de l’experiència d’edicions anteriors amb el projecte Fisidabo Hipàtia, dut a terme per alumnes del batxillerat internacional del programa de Ciències i Matemàtiques CELLEX. Aquest any, el vuitè consecutiu que es celebra, 6 equips d’estudiants portaran a terme l’experiment que ells mateixos han creat i dissenyat, utilitzant també les atraccions del Parc. En el passat, dos d’aquests projectes han tingut un abast internacional, arribant a publicar-se a la prestigiosa revista European Journal of Physics.

Web de Fisidabo 2K: https://fisidabo.upc.edu/caCompartiu aquest contingut