Obre a Nou Barris la instal·lació expositiva AIGUA KM ZERO / BCN : Servei de Premsa

Obre a Nou Barris la instal·lació expositiva AIGUA KM ZERO / BCN

17/05/2019

Dissabte 18 de maig, a les 20:00hores, (MUHBA Casa de l’Aigua, Trinitat Nova, C/ Garbí, 2), en el marc de la Nit dels Museus, s’obrirà la instal·lació expositiva AIGUA KM ZERO / BCN. Es tracta d’una exposició organitzada amb el suport del Districte de Nou Barris en col·laboració amb l’Arxiu Històric del Poblenou; Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris; Centre d’Estudis Ignasi Iglésias; Centre d’Estudis Montjuïc; El Pou, Taller d’Història de Gràcia i Taller d’Història de Sarrià. Amb el suport del Memorial de l’Aigua.

Anomenem aigua km zero les aigües de proximitat, les que cauen al territori amb la pluja i les que hi arriben des d’altres llocs amb l’escorrentia. A l’àrea de Barcelona delimitada per Collserola, el riu Besòs i Montjuïc, aquesta aigua ha determinat, al llarg de la història, el desenvolupament de la ciutat mateixa i de les viles i els pobles de l’entorn. Fins fa poc temps, aquesta aigua va conformar les relacions entre la societat i el territori. Amb aquesta exposició es vol fer aflorar els lligams essencials i avui menystinguts de l’aigua amb el territori, com un pas en la recuperació de la memòria d’una llarga tradició de gestió dels recursos hídrics locals com a aliment, fertilitzant agrícola, energia i diluent per a activitats domèstiques i industrials.Compartiu aquest contingut