S’obre el període de licitació per a la construcció del Mercat de Sant Andreu : Servei de Premsa

S’obre el període de licitació per a la construcció del Mercat de Sant Andreu

19/05/2019

El Diari Oficial de la Unió Europea ha publicat aquest dilluns l’anunci de licitació, que s’allargarà fins al 13 de juny

El Diari Oficial de la Unió Europea ha publicat aquesta setmana l’anunci de licitació del Mercat de Sant Andreu. El pressupost previst és de 8.677.982 €. (IVA inclòs) i el termini de presentació d’ofertes acabarà el 13 de juny.

L’edifici compta amb una planta de 1.240 m2 amb una planta soterrani de 300 m2 i una planta sota coberta de 60m2. El segon edifici, situat sota el porxos de la plaça del Mercadal, i que està destinat a administració i local de vendes de compta amb una superfície de 554m2 dividit en tres plantes. El nou mercat comptarà amb 21 parades alimentàries, 1 bar i 15 parades no alimentàries situades en el local de vendes.

 

 

L’antic mercat de Sant Andreu, a la plaça del Mercadal, va acabar l’enderroc al mes de gener. La previsió és que les obres del mercat definitiu comencin aquest estiu i tinguin una durada d’un any i mig, de manera que finals de 2020 es pugui fer el trasllat del mercat provisional, situat actualment al carrer Sant Adrià, a la ubicació definitiva. Actualment el mercat provisional allotja 18 comerciants alimentaris i 6 no alimentaris i estarà operatiu mentre durin les obres de reforma a l’antic mercat.

 

El nou mercat de Sant Andreu

El mercat de Sant Andreu serà remodelat totalment. El futur edifici comptarà amb una estructura transparent de vidre en els murs perimetrals del mercat per facilitar la connexió entre l’interior i l’exterior i que l’activitat comercial de les parades sigui visible des de fora de l’edifici.

El mercat de Sant Andreu es va crear com a mercat descobert a mitjans del segle XIX i es va cobrir per primera vegada l’any 1906. L’any 1914 el mercat es va ampliar i es va envoltar amb una altra coberta perimetral més baixa. Ara, el projecte del nou mercat té especial consideració per la ubicació del mercat en la singular plaça porticada del Mercadal, al cor històric del barri de Sant Andreu de Palomar.

El volum de l’edifici es veurà rebaixat, alhora que gran part del perímetre del mercat serà de vidre, el que el dotarà d’una gran transparència visual. El projecte també contemplarà la urbanització limítrof amb el mercat. L’edifici del mercat estarà format per 2 plantes: planta baixa i soterrani i, un cop acabades les actuacions de remodelació, comptarà amb la següent distribució:

El Local de Vendes, que es troba en un edifici perimetral, tindrà la següent distribució:



Compartiu aquest contingut