betevé emetrà càpsules informatives per conscienciar d’uns hàbits de vida saludables i una millor organització del temps quotidià : Servei de Premsa

betevé emetrà càpsules informatives per conscienciar d’uns hàbits de vida saludables i una millor organització del temps quotidià

11/06/2019

En aliança amb la iniciativa municipal del Pacte del Temps de Barcelona, el mitjà de comunicació públic de la ciutat es compromet amb l’emissió de vídeos que conviden a viure millor, amb consells que es poden aplicar a la feina i a la vida personal i familiar

El Pacte del Temps té l’objectiu final de guanyar qualitat de vida a través d’una millor organització del temps quotidià

Es donen noves solucions i consells pràctics a la preocupació creixent de la dificultat de compatibilitzar la vida personal, familiar i social

En total, sis càpsules de vídeo d’un minut de durada cadascuna amb pautes per assolir un ritme de vida més sostenible, a nivell particular i global

L’emissió ja ha començat, emmarcat en la Setmana dels Horaris

El mitjà de comunicació públic de Barcelona, betevé, està emetent unes càpsules de vídeo amb consells pràctics per fer a la feina i a la vida quotidiana, i per organitzar millor les 24 hores del dia i millorar la salut. La idea sorgeix gràcies a l’adhesió al Pacte del Temps de la ciutat de Barcelona, una iniciativa municipal que va néixer fa 15 anys per promoure la conciliació entre temps de treball i personal, i assolir més benestar i qualitat de vida.

A data de juny de 2019, aquest Pacte compta amb 82 mesures, amb propostes d’acció tant de l’àmbit municipal i de les administracions com d’empreses i de la ciutadania, que volen models de gestió del temps més eficients. Una d’aquestes mesures portada a terme per betevé va ser avançar l’horari de l’informatiu vespre ara fa un any, i ara llança aquest nou format de càpsules com un pas més cap a la conscienciació d’assolir uns hàbits de vida saludables.

En total, són sis càpsules que s’emeten en diferents horaris de la graella de betevé, enmarcat en la Setmana dels Horaris, i que compta amb activitats, conferències i xerrades a diferents punts de la ciutat.

La primera de les càpsules fa referència a fer micro-pauses a la feina per tal d’evitar dolors d’esquena i prevenir baixes laborals. En aquest cas, els consells són des de aixecar-se de la cadira cada cert temps, mirar per la finestra o moure’s de tant en tant, per exemple, per anar a buscar un got d’aigua, en el cas que l’activitat es faci la major part del temps davant d’un ordinador.

La  segona càpsula, incideix en l’activitat física en els desplaçaments quotidians i pensar en petits detalls com per exemple pujar escales sempre que es pugui, i recorden que a mig termini reportarà en benestar propi i pel medi ambient.

El tercer vídeo recomana a mares i pares crear xarxes d’ajuda mútua per organitzar-se per les tasques de recollida dels infants, i proposa activar canals de Whatsapp i altres vies per dur a terme amb més efectivitat aquest tipus de tasques, la qual cosa, a més, reduirà l’estrès.

El quart vídeo fa referència a la coresponsabilitat de les tasques de la llar. Es posa en evidència que el temps que l’hi dediquen les dones és el doble (28’30’’) que el dels homes (14’:30’’), per la qual cosa es proposa fer llistes de les tasques i fer torns rotatius per destinar-hi temps similars.

La cinquena càpsula convida a reflexionar d’una millor organització dels àpats, hàbits alimentaris i la seva repercussió en l’àmbit de la salut. En aquest cas, es donen consells en la compra dels aliments, menjar més saludable així com guanyar temps de son.

La sisena i última recomana avançar l’hora de dormir dels infants, que farà millorar el seu rendiment, i també en reduir el llum de les pantalles, que es pot substituir per temps de lectura.

Per la seva banda, l’entitat municipal Barcelona Activa ha impulsat, durant aquest any, una Guia d’orientació per uns horaris més productius i saludables. D’una altra banda, l’agència de l’Ajuntament de Barcelona ha engegat un programa de formació i acompanyament a 15 empreses de la ciutat per millorar la racionalització horària de les persones treballadores i, a més a més, un programa pilot de mentoria empresa a empresa sobre els usos del temps, conjuntament amb la xarxa NUST (Nous Usos del Temps).Compartiu aquest contingut