Renau. El Combat per una nova cultura : Servei de Premsa

Renau. El Combat per una nova cultura

12/06/2019

El Born Centre de Cultura i Memòria, en col·laboració amb l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), presenta una exposició retrospectiva de l’obra de Josep Renau, la més extensa feta fins ara a Catalunya.

Josep Renau, nascut a València l’any 1907, és una figura central de l’art combatiu que va vincular estretament la creació amb el compromís social. La seva obra, formada principalment per cartells i grans murals, està marcada per un llenguatge innovador i per l’ús agosarat del fotomuntatge. La trajectòria personal de l’artista també és un reflex dels conflictes del segle XX: la defensa de la segona República i del patrimoni artístic espanyol, la ferida de la Guerra Civil i l’exili a Mèxic i a Berlín, on va morir l’any 1982.

 

©Fundació Josep Renau

 

El Born CCM recorda aquest artista i intel·lectual amb una selecció de més de 100 peces, la majoria cedides per l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), i també procedents de la col·lecció privada Iban Ramón, del CRAI – Biblioteca del Pavelló de la República, de la Biblioteca Valenciana, de l’Arxiu José Huguet i del Centro Documental de la Memòria Històrica de Salamanca (Ministeri d’Educació, Cultura i Esports).

 

Descarregar dossier de premsaCompartiu aquest contingut